Ionel Dancă (PNL) anunță un nou instrument financiar pentru susținerea și stimularea IMM-urilor inovative din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență
Deputatul PNL Ionel Dancă – purtătorul de cuvânt al partidului – a anunțat joi, pe pagina sa de Facebook, că se pregătește dezvoltarea unui instrument financiar nou pentru susținerea și stimularea IMM-urilor inovative din România prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
”Am discutat astăzi (joi, 25 martie – n.red.) la Parlament cu directorul general FNGCIMM (Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii – n.red.), Dumitru Nancu, despre dezvoltarea unui instrument financiar nou pentru susținerea și stimularea IMM-urilor inovative din România prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, notează Ionel Dancă, potrivit GÂNDUL.RO.
Este vorba de crearea unui Fond de investiții de tip equity în cadrul FNGCIMM, în valoare de 400 milioane de Euro, prin care vor fi acordate granturi de 200.000 Euro sub forma de participare directă la capital pentru un număr aproximativ 2.000 de IMM-uri pentru activități în domeniul cercetării și inovării.
”Modelul investiției de tip equity prevede finanțarea prin participarea directă a unui fond de investiții la capitalul companiilor selectate, urmând ca după o perioadă de maturizare a investiției, cuprinsă între 3 și 7 ani, fondul de investiții să decidă asupra modalității de valorificare a participației deținute prin răscumpărarea, vânzarea sau lichidarea acțiunilor dobândite prin investiția inițială.
Câștigurile obținute de Fond pe perioada derulării investiției inițiale, sub formă de dividende din profit pentru acțiunile obținute sau ca urmare a vânzării participației deținute la finalul perioadei de finanțare, se vor acumula în cadrul Fondului de investiții pentru finanțarea altor inițiative economice inovative.
Dezvoltarea unui Fond de investiții equity face parte din Programul de guvernare #PNL și se află în acest moment în analiză la Guvern pentru includerea în domeniul de intervenții pentru mediul de afaceri în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”, a precizat Ionel Dancă, pe rețeaua de socializare.
HoReCa, turismul și cultura cer ajutor de la stat!
Reprezentanți din HoReCa, Turism și Cultură au susținut o conferință prin care au cerut ajutor de la stat. Aceștia solicită implementarea unor măsuri concrete și predictibile care să susțină desfășurarea activității.
La conferință au participat Dragoș Anastasiu, președintele Alianței pentru Turism, precum și Adrian Despot, solist al trupei Vița de Vie.
”Ne simțim ca o fată frumoasă plimbată prin parc, dusă la cofetărie, la Cico și sedusă. Autoritățile din România nu iubesc industria zâmbetului. Este concluzia după un an de ping-pong, de promisiuni, de lucruri pe care le avem puse pe hârtie și care nu se regăsesc în măsuri concrete cu care industria zâmbetului să poată să supraviețui și în perioada asta și mai ales după. Cred că este momentul să încheiem ping pong-ul și flirtul și să ne și căsătorim. Avem nevoie absolut obligatoriu de un for decizional. Este fără doar și poate necesar să stea la masă prim-ministrul, ministrul de Finanțe, ministrul Economiei, tot ce înseamnă sănătate, de la ministrul Sănătății la cei ce decid lucrurile”, a declarat Dragoș Anastasiu, în cadrul conferinței.
De asemenea, acesta susținut că oamenii vaccinați, cu anticorpi, sau testați ar trebui să beneficieze de mobilitate și de libertatea de a se întâlni și de a avea experiențe.
”Fără un plan de relansare, singurul lucru pe care îl va mai putea face industria muzicală din România este să cânte prohodul”, a declarat Adrian Despot, solist al trupei Vița de Vie.