Internat în urmă cu trei zile după ce a semnalat febră, fostul șef de stat continuă să rămână sub supravegherea medicilor, cei care au hotărât că starea lui de sănătate nu-i permite să meargă încă acasă.
Ion Iliescu a suferit o intervenție chirurgicală la începutul lunii aprilie a acestui an. Operația a fost reușită, iar el părea sănătos tun după ce a fost externat din spital, însă acum trece din nou prin emoții mari din cauza stării precare de sănătate. El se află la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București.
Conform unor surse medicale, Ion Iliescu ar fi trebuit să fie externat în cursul zilei de azi, dar reprezentanții spitalului au anunțat că va mai rămâne sub supravegherea lor, deși starea lui este una favorabilă.
El mai are nevoie de tratamente de specialitate și va fi ținut sub supraveghere. Cadrele medicale fac toate eforturile pentru a-l pune pe picioare pe politician.
„În cazul în care faci chiar și o simplă viroză respiratorie, se poate complica foarte mult funcția inimii și atunci acești pacienți care sunt sensibili și au o imunitate scăzută pot să facă anumite complicații”, a declarat medicul generalist N. Peneș, pentru Știrile Kanal D.
Ion Iliescu a ocupat funcția de șef de stat de trei ori, a fost senator, iar întreaga sa activitate a fost recompensată regește. Fostul președinte al României are un venit lunar foarte consistent.
Ion Iliescu câștigă o pensie care îi asigură un trai mai mult decât decent. Acesta încasează o pensie de 3.916 lei și mai primește și o indemnizație, pe motiv că a ocupat funcția supremă în stat, în valoare de 5.331 de lei. În total, fostul președinte al României încasează 9.247 de lei pe lună.
Veniturile familiei Iliescu sunt rotunjite și de pensia pe care o încasează și soția sa Nina. Partenera de viață a lui Ion Iliescu câștiga în anul 2018 o pensie de 2.100 de lei. Conform declaraţiei de avere a acestuia, Ion Iliescu deţine un apartament în Capitală, cumpărat în 1996.
Parchetul General a trimis luni în judecată Dosarul Revoluției. Doar trei mari inculpați au fost trimiși în judecată – Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus, fostul șef al Aviației Militare. Ceilalți inculpați au murit în timpul instrumentării dosarului.
”Cercetările au vizat faptul că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii”, se arată în comunicatul Parchetului.
Procurorii susțin că ”psihoza teroristă ar fi fost indusă cu intenţie prin diversiuni şi dezinformări şi a provocat, după 22.12.1989, un număr de862 de decese, 2150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, vătămări psihice.
Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00). Totodată, ancheta a stabilit că aceste diversiuni şi dezinformări ar fi creat condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat”, potrivit comunicatului.