Actorul Ion Caramitru va fi înmormântat vineri, pe Aleea Actorilor a Cimitirului Bellu. Familia și colegii de breaslă îl vor conduce pe maestru pe ultimul său drum.
UPDATE 13:42 – Ceremonia de înmormântarea a marelui actor lui a luat sfârșit. Peste 100 de persoane au aplaudat minute în șir. Garda de onoare a interpretat marșul funerar.
UPDATE 12: 55 – Cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Bellu. Ion Caramitru va fi înmormântat cu onoruri militare.
UPDATE 12:35 – Cortegiul funerar s-a oprit în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti, unde marele actor a fost aplaudat timp de aproximativ zece minute de colegii de breaslă și oamenii care l-au cunoscut și apreciat.
UPDATE: 10:50 – La Biserica din centrul Capitalei și-au făcut apariția actorul Mihai Constantin, Ștefan Bănică Jr., dar și preşedintele UDMR, Kelemen Hunor .
Actorul Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Maestrul era internat la Spitalul Elias de la începutul lunii august. Un stafilococ foarte rezistent la antibiotice i-ar fi cauzat moartea. Deși medicii au depus toate eforturile pentru a-l salva, Ion Caramitru s-a stins din viață.
Înmormântarea marelui actor are loc vineri, 10 septembrie, de la ora 12:00. Ion Caramitru își va dormi somnul de veci în cimitirul Bellu, pe Aleea Actorilor. Maestrul a condus Teatrul Național din București în ultimii 16 ani, însă la decizia familiei, sicriul cu trupul neînsuflețit al maestrului nu a fost depus în foaierul instituției. (VEZI ȘI: CE BOALĂ L-A UCIS PE ION CARAMITRU. ACTORUL A REFUZAT CA TRUPUL SĂU SĂ FIE DEPUS LA TEATRUL NAȚIONAL)
Printre cei care au ajuns deja la Biserica Visarion din Capitală se numără Ștefan Bănică Jr, Horațiu Mălăele și Hunor Kelemen.
În drumul de la Biserica Visarion spre Cimitirul Bellu, cortegiul cu trupul neînsufleţit al actorului se va opri, în jurul orei 12,00, în faţa Teatrului Naţional pentru un ultim rămas bun.
Marţi, publicul a avut acces în foaierul Sălii Mari a TNB, doar pentru a semna în cartea de condoleanţe. Sute de români au putut astfel să-i aducă un omagiu maestrului. Mulți au avut lacrimi în ochi și cu greu au putut să așterne câteva cuvinte în memoria regretatului actor. (CITEȘTE ȘI: CARMEN HARRA, PREVIZIUNI DESPRE MOARTEA LUI ION CARAMITRU: ”NU AR FI AJUNS LA 80 DE ANI”)
”Noi veneam la spectacolele dumnealui, l-am iubit. Încep să ne moară valorile / Sunt regizor tehnic, l-am cunoscut personal pe domnul Caramitru și am lucrat de câteva ori împreună. Lumea teatrului e mai săracă acum /
Speram să-l văd aici, de altfel, cred că multă lume spera asta. Îmi va lipsi în fiecare zi. Eram prieteni de 50 de ani, jucam tenis împreună. Am învățat multe de la el, a fost un Titan al culturii și al politicii, un om integru, a creat carectere, a modelat personalități. Nu i-am găsit niciodată nici măcar o singură greșeală. Un mare OM! Mult timp îl voi plânge, foarte mult timp /
Am venit pentru a aduce un pios omagiu maestrului Caramitru, pentru un ultim gest de rămas bun față de un om pe care l-am apreciat. Eu l-am văzut în foarte multe spectacole, dar nu în atât de multe cât aș fi vrut pentru că mereu se întâmpla ceva, știți cum e… Mă îneacă emoția. Tuturor o să ne fie dor de dumnealui”, sunt doar câteva dintre omagiile aduse.
Ion Caramitru a făcut partea din Societatea Timișoara, fiind un cunoscut revoluționar al revoltei din 1989. A fost laureat al premiului Speranța și memebru de onoare al Societății Timișoara, iar actorul a primit o insignă pe care a purtat-o toată viața cu mândrie.
Astfel, familia i-a pus în sicriul cu trupul neînsuflețit insigna Societății Timișoara, așa cum marele actor și-a dorit. În drumul de la Biserica Visarion spre Cimitirul Bellu, cortegiul cu trupul neînsufleţit al actorului se va opri, în jurul orei 12,00, în faţa Teatrului Naţional pentru un ultim rămas bun, unde și-a dedicat ultimii 16 ani. (CITEȘTE ȘI: CARMEN HARRA, PREVIZIUNI DESPRE MOARTEA LUI ION CARAMITRU: ”NU AR FI AJUNS LA 80 DE ANI”)