Ioana Maria Moldovan te invata o reteta cu care poti sa dai gata orice musafir! Afla cum prepara ea supa de galusti cu pui de casa
In aceasta perioada, Ioana va fi insa un ajutor de nadejde pentru mama si bunica sa, care vor realiza toate bunatatile traditionale ardelenesti de pe lista lor de preparate.
Ioana a impartarsit site-ului acasatv.ro o reteta deosebita de supa de pui de casa cu galuste. Ingredientele pentru supa sunt urmatoarele: carne de pasare, o ceapa, patru morcovi, o telina, patrunjel, sare, piper. Ingredientele pentru galuste: doua oua, o lingura de ulei, 5-6 linguri de gris, sare.
Modul de preparare al Ioanei: Intr-o oala punem la fiert, la foc mic, carnea de gaina si legumele taiate, adaugam sare si cateva boabe de piper. Dupa ce au fiert, se strecoara supa si pregatim galustele.
Pentru acestea, batem ouale cu sare si ulei si punem grisul. Trebuie sa iasa o coca nu foarte tare, dar nici sa nu curga, astfel incat sa se poata lua cu lingura. Galustele trebuie puse imediat in supa fierbinte, pentu a nu se intari.
Apoi se da focul la minim, se introduce lingura in supa fierbinte, dupa care se ia coca cu lingura si se scufunda in supa. Mai intai e bine sa incercati cu o singura galusca, sa nu se sfarme, iar daca se intampla asta mai adaugati gris. Galustele sunt gata la 2-3 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata. Atunci se stinge focul si se pune patrunjelul.
Ioana Maria Moldovan e racita cobza! „Am febra, frisoane, transpir… E ingrozitor”