Invazie de gândaci urât mirositori în România! Metoda prin care scapi de ei
Ploșnița de câmp a devenit deja cunoscută în orașele din România. Asta pentru că gândacul intră în casele oamenilor, în aceată perioadă a anului. Cât de nocivi sunt? Cum scăpăm de invazia acestora?
Ploșnița de câmp (Halyomorpha Halys) este un dăunător care se adaptează ușor la condițiile meteorologice și care a invadat orașele europene în ultima perioadă. (CITEȘTE ȘI: ELENA UDREA I-A ÎNNEBUNIT ÎN AERONAVĂ! BĂSESCU A TRIMIS-O SĂ-ȘI SCHIMBE BLUZA SEXY! DEZVĂLURIRILE ADRIANEI SĂFTOIU)
Insecta este respingătoare din cauza mirosului neplăcut pe care îl degajă atunci când este deranjată, dar adevăratul impact negativ este lăsat asupra culturilor. Pentru că este o insectă polifagă, ploșnița de câmp prezintă un uriaș pericol pentru livezi, în special cele de mere, pere, piersici, dar și pentru culturile de grădină, porumb, viță-de-vie sau soia, scrie exquis.ro.
Invazie masivă în toată Europa
Ploșnița se hrănește cu seva plantelor, fie că e vorba de frunze, fructe sau muguri, în timp ce peste 120 de specii de plante, în special copaci, îi pot servi drept gazdă pentru reproducere. Așa se face că în numeroase state europene invaziile au distrus plantații întregi. Gândacii au devenit o pacoste pentru fermierii din Italia, Franța, Turcia dar mai ales Georgia unde cea mai mare parte a recoltelor de alune a fost pierdută. (CITEȘTE ȘI: EL ESTE CERCETĂTORUL CARE ÎȚI CITEȘTE DATA MORȚII PE TĂLPI! A FĂCUT TABEL PENTRU BĂRBAȚI ȘI FEMEI)
De asemenea, prezența lor în număr mare poate cauza alergii, în special la animalele domestice și mai ales când își declanșează apărarea chimică.
Mijloace de apărare nu prea există în afara pesticidelor și a măsurilor de prevenire a intrării lor în case (plase, acoperirea fisurilor, orificiilor, crăpăturilor).