Italia este una dintre țările mult frecventate și iubite de către români. Turiștii dau năvală aici datorită peisajelor de vis, a mâncării delicioase și a prețurilor accesibile. Spre exemplu, Florența este unul dintre orașele mult vizitate și tocmai din acest motiv, autoritățile au luat o decizie drastică spre binele localnicilor. Toți cei care încalcă o regulă aspră, se pot alege cu sancțiuni de până la 5000 de euro!
Florența este una dintre destinațiile favorite ale românilor. Orașul din Italia a devenit un magnet pentru conaționali, dar și pentru alți turiști din străinătate. Tocmai din acest motiv, autoritățile locale s-au gândit la o variantă dură prin care să-i ajute pe localnici, să evite gălăgia și agitația din anumite zone. Concret, cei care conduc administrația orașului au decis să interzică noi închirieri rezidenţiale pe termen scurt pe platforme precum Airbnb, în centrul istoric al orașului. Măsura ar urma să le ofere locuitorilor mai mult spațiu.
În cazul în care vor urma această normă, proprietarii care în prezent închiriază pe termen scurt vor fi scutiți de taxe timp de trei ani, dacă trec la contracte de închiriere obișnuite. Edilul orașului toscan, Dario Nardella, susține că a luat măsuri la nivel local pentru că planurile Guvernului legate de acest sector s-au arătat a fi dezamăgitoare.
„În 2016 aveam puţin sub 6.000 de apartamente listate pe Airbnb, astăzi avem aproape 14.378″, spunea primarul. Oficialul a dezvăluit că zeci de mii de oameni care locuiesc în centrul orașului se plâng de zgomotul produs de turiști.
„Cei 40.000 de florentini care locuiesc în centru se plâng că se trezesc, dintr-o dată, locuind în apartamente-hotel”, a adăugat acesta.
Autoritățile locale anunță că fiecare locuință rezidențială dată spre închiriere turiștilor ar avea nevoie de un cod naţional de identificare pentru a ajuta la urmărirea şi reglementarea închirierilor. Proprietarii care nu se conformează riscă o sancțiune de până la 5.000 de euro.
Reprezentanții Airbnb nu au răspuns momentan cu privire la această decizie luată de autoritățile locale din Florența, relatează Reuters. Pe de altă parte, Lorenzo Fagnoni, preşedintele Property Managers Italia, o asociaţie a întreprinzătorilor din domeniul închirierilor turistice, nu este de acord cu decizia luată de edilul Florenței și susține că este „o alegere complet greşită care contravine liberalismului pieţei”.