Pentru cele mai pretentioase papile gustative, care nu vor sa simta in noaptea de revelion usturoiul din piftie, cel mai simpatic concurent de la Master Chef, Petrica, a pregatit un meniu de cinci stele.
Intr-o farfurile de master chef festiv se afla somon marinat in vodca si suc de sfecla, lup de mare si black tiger garnisiti cu germeni de praz, iar la desert panacota cu musse de ciocolata si fructe exotice. Fostul concurrent Master Chef a realizat pentru Romania tv un meniu care satisface cele mai exigente papile gustative.
Chef Petrica si-a inceput experimentele gastronomice de la varsta de 9 ani. Anul acesta a ajuns la master chef unde a primit sortul de care nu se desparte nici in noaptea de revelion. Petrica a realizat un meniu de fite pentru cei care nu sunt satisfacuti doar cu preparatele traditionale. Vedeta antreului e somonul marinat intr-un baitz cu arome dintre cele mai diverse.
“E totul natural! Suc de sfecla, sare, zahar, vodca si marar. Trebuie tinut cel putin o zi la marinat si prinde culoarea roz. Somonul trebuie taiat cubulete si asezat pe pe bucatele de risotto facut cu aceto balsamico si foaie de gelatina apoi trebuie tinut la racitor.”, a dezvaluit Petrica din reteta antreului.
A pictat farfuria cu un sos bernez de un galben intens peste care a asezat rondelele de orez. Deasupra lor troneaza bucatile de somon marinat si pictat cu crema de branza. Nu lipseste nici caviarul din reteta.
Pe langa caviar, farfuria este garnisita si cu germeni de praz si alte ierburi menite sa transforme antreul intr-un festival al culorilor. Pentru felul principal Petrica a ales tot ce-i mai scump intr-un meniu.
“Pentru un astfel de meniu nu trebuie sa lipseasca tot ce-i mai bun si mai scump. Pregatim lup de mare, black tiger si muschi de vita
Pestele si crevetii se gates la plita incinsa si sunt cosmetizati cu mai multe arome. Si muschiul de vita trece prin acelasi tratament.
Dupa ce vita a fost patrunsa de curentii fierbinti ai cuptorului special, si-a gasit locul pe platoul felului principal alaturi de celelalte preparate. Piure de mango, lup de mare, creveti si nelipsitii germeni de praz. In feng shui-ul farfuriei intra si o lamaie cu codita in sus.
“Vad ca si aici ai pus icre negre. Da! Sa mearga cu pestele. In noaptea de revelion se mananca peste, cu vita, nu am mers pe porc, pentru ca… am mancat destul la Craciun.”, a mai spus Petrica.
Si traditionalul cozonac a fost inlocuit din meniul cu pretentii.
“Avem o panacota cu fructe exotice si un musse de ciocolata.”
Mancarurile sofisticate au si preturi piperate. Chef Petrica trage linie si calculeaza si timpul de preparare.
“Un meniu complet? In jur de o ora si zece minute. Si ca pret cam la cat ne-ar duce un astfel de meniu in noaptea de revelion? De persoana ar ajunge cam la 190 de lei.”, a mai spus Petrica pentru Romania tv.
M.N.