Nicio femeie nu scapa de riduri, dar o ingrijire adecvata te poate ajuta sa "pacalesti" semnele trecerii anilor. Atunci insa cand aparitia lor nu mai poate fi prevenita, exista si solutii pentru a le estompa. Iata cateva dintre metodele de lupta impotriva inesteticelor riduri.
Probabil ca ti s-a intamplat sa te intrebi care sunt activii anti-imbatranire cei mai performanti? Alegerea activilor depinde de tipul de piele si varsta. Moleculele cele mai utilizate in cosmetica sunt:
– vitamina A (sau Retinolul) este cunoscuta pentru efectele protectoare si de luminozitate;- activii hidratanti si nutritivi impiedica deshidratarea si reconstituie cimentul intercelular; – AHA (sau acizii de fructe) au o actiune exfolianta si hidratanta;- anti-radicalii lupta impotriva actiunii radicalilor liberi in mod special nocivi;- noile molecule tip Neutrox sau D-Contraxol (dermo-cosmetice) sunt promitatoare. Au o actiune paralela cu Botoxul, deoarece impiedica eliberarea substantelor care contracta muschii. Care este rolul medicinei estetice in lupta contra ridurilor? Ridurile sunt inevitabile, dar o ingrijire adecvata joaca un rol important in intarzierea aparitiei lor, dar si in estomparea acestora. Unele riduri nu pot fi insa inlaturate decat cu ajutorul medicinei estetice. Ridurile de expresie apar atunci cand pielea nu mai are capacitatea de a se reface, dupa ce a suferit miscari musculare repetate. Numeroase tehnici permit netezirea pielii:- colagenul este utilizat pentru corectarea ridurilor pe o perioada cuprinsa intre 4 si 8 luni; exista putine riscuri alergice, iar injectarea nu este dureroasa; – injectiile cu grasime: sub anestezie locala, se preleveaza grasime, care este injectata in hipoderm; aceasta tehnica permite umplerea ridurilor nazo-geniene (din jurul nasului si al gurii) sau marirea pometilor timp de aproximativ 6 luni;- toxina botulinica: ridurile de la nivelul fruntii sunt legate de contractia anumitor muschi prezenti intre sprancene; estomparea lor este posibila prin injectarea de toxina botulinica, care imobilizeaza respectivii muschi; injectiile trebuie repetate o data la aproximativ 5 luni;- acidul hialuronic: acest produs are rezultate asemanatoare cu ale colagenului; – gortexul: aceasta materie sintetica prezinta foarte putine riscuri de alergie si permite corectarea ridurilor profunde sau redesenarea buzelor;- tehnicile de abraziune (peeling, laser CO2, microdermabraziunea etc.): permit tratarea ridurilor profunde din jurul gurii si al ochilor; aceste proceduri nu sunt dureroase, dar lasa cicatrici care se vindeca intr-un timp mai scurt sau mai lung; roseata este inevitabila timp de cateva saptamani; aceste tehnici pot face miracole, dar trebuie efectuate de medici esteticieni sau dermatologi cu experienta.