Intensitatea furtunilor din București devine din ce în ce mai îngrijorătoare: „Bucureștiul nu va mai putea fi locuit decent!”

Publicat: 06/06/2022 | 13:02
Furtunile reprezintă un motiv de îngrijorare pentru bucureșteni. Foto: pixabay.com

Furtunile din București au început să îi îngrijoreze tot mai tare atât de cetățeni, cât și pe specialiștii care monitorizează schimbările de climă din România. Problemele ar putea să apară din ce în ce mai des, iar în următorii ani traiul din Capitală ar putea deveni din ce în ce mai greu.

Deși ploile și furtunile sunt specifice acestui anotimp în România, cantitățile foarte mari de apă au devenit îngrijorătoare pentru majoritatea oamenilor. Deoarece există din ce în ce mai multe inundații în București, specialiștii au decis că este momentul să le ofere românilor o explicație, dar și să tragă un semnal de alarmă.

CITEȘTE ȘI: AVERTISMENTUL EXPERȚILOR ONU DESPRE CLIMĂ: ”TOT CE E MAI RĂU URMEAZĂ SĂ VINĂ”

Furtunile din București reprezintă un real motiv de îngrijorare

Climatologul Roxana Bojariu a făcut o serie de declarații în ceea ce privește furtunile care au lovit România în ultima perioadă. Specialistul susține că deși este normal ca în acest anotimp să aibă loc anumite fenomene meteorologice, intensitatea furtunilor poate reprezenta un motiv de îngrijorare pe termen lung.

VEZI ȘI: CERCETĂRII AVERTIZEAZĂ! PÂNĂ ÎN 2100, ZĂPADA AR PUTEA SĂ DISPARĂ DE TOT DIN ROMÂNIA

Efectele acestor ploi abundente se vor vedea în timp, mai susține climatologul. Potrivit calculelor făcute de către specialiști, Bucureștiul va avea parte de o schimbare neașteptată în următorii 50 de ani, traiul oamenilor care locuiesc în Capitală fiind puternic afectat.

„În 50 de ani, sigur nu va putea fi locuit în mod decent, să ai o calitate cât de cât decentă a vieții. Cu dezvoltarea haotică, cu izolarea asta a solului, cu suprafețe de spații verzi din ce în ce mai mici și cu traficul ăsta, pentru că și el vine cu probleme, pentru că pe lângă aportul de căldură, care poate fi mai mult sau mai puțin important, avem de-a face și cu poluarea locală, care împreună cu stresul termic, multiplică de fapt efectele stresului termic și ai probleme de sănătate publică foarte mari (…). Cetățeanului trebuie să i se ofere posibilitatea de a alege și o cale mai verde de a trăi.”, a declarat climatologul.

Valentina Ene
Valentina Ene a ales să lucreze în presă din anul 2019, dar a cochetat cu lumea mondenă încă din liceu. Pasionată de showbiz, dar și de actualitate, s-a alăturat site-ului CANCAN.RO pentru a putea acoperi o paletă cât mai largă de subiecte. Valentina Ene este redactor la site-ul CANCAN.RO, ... citește mai mult