Luni, de la ora 16.00, în cea de doua zi a Sărbătorilor Pascale, B1 TV vă propune un documentar despre una dintre cel mai actuale teme din lume: ”Inteligența artificială, oportunitate și pericol”.
Documentarul a fost produs în luna noiembrie 2019 și prezintă povestea ”petrolului viitorului”, mai exact datele personale ale utilizatorilor de internet și rivalitatea dintre Statele Unite și China pe planurile tehnologiei și inteligenței artificiale.
Filmul prezintă și modul în care cele două puteri se folosesc de tehnologie pentru a monitoriza populația și pentru a o influența, în diverse situații.
Un alt aspect este legat de modul în care tehnologia artificială va duce la mari probleme sociale în viitor, dat fiind faptul că aceasta va cauza disponibilizări în masă și înlocuirea oamenilor cu tehnologie care deține inteligență artificială, pe scurt, o nouă revoluție industrială.
Documentarul ce va fi prezentat de B1 TV, luni, 20 aprilie, de la ora 16.00, pune în discuție societatea viitorului, o societate a supravegherii în masă.
(CITEȘTE ȘI: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! SUA ȘI CHINA, VINOVATE ÎN EGALĂ MĂSURĂ DE IZBUCNIREA PANDEMIEI GLOBALE DE CORONAVIRUS?)
SUA au făcut deja câțiva pași importanți în această direcție. Spre exemplu, în februarie 2019, administrația Trump a lansat „American AI Initiative” (n.red. – inițiativa americană pentru inteligență artificială), care articulează o viziune comprehensivă pentru un leadership american în domeniu.
Totuși, ce lipsește în SUA încă, potrivit Foreign Policy, este un cadru legal veritabil pentru AI. Statele Unite trebuie să gândească în termeni mari și să întreprindă acțiuni curajoase, pentru a exploata potențialul tehnologic și a face față provocărilor specifice. Pe actuala traiectorie, SUA riscă să rămână în spatele statelor concurente.
De partea cealaltă, China investește sume tot mai mari în cercetare și dezvoltare AI, înlocuind SUA în ceea ce privește dislocarea sistemelor bazate pe o astfel de tehnologie. Ba mai mult, China chiar a început să fie din nou atractivă pentru cetățenii plecați peste hotare, pe care îi convinge din ce în ce mai ușor să revină acasă și să lucreze în ecosistemul AI.
(VEZI ȘI AICI: COVID-19 LOVEȘTE GRAV AMERICA! A DEPĂȘIT CHINA LA NUMĂRUL DE INFECTAȚI! CE ZICE UN VIRUSOLOG DESPRE ROMÂNIA)