Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti decid definitiv, joi, dacă medicul ortoped Gheorghe Burnei va putea profesa în spitalele de stat, aşa cum a stabilit săptămâna trecută Tribunalul Bucureşti.
Decizia acestei instanţe a generat nemulţumiri în rândul medicilor din Secţia de Ortopedie a Spitalului „Marie Curie”, care au transmis că refuză orice formă colaborare cu doctorul Burnei, care ar putea reveni în unitatea medicală.
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti judecă, joi, contestaţia procurorilor la decizia luată în 25 august de magistraţii Tribunalului Bucureşti, care i-au ridicat acestuia interdicţia de a profesa într-un spital de stat. Decizia Curţii de Apel Bucureşti va fi definitivă, scrie news.ro.
Judecătoarea Eugenia Voineag de la Tribunalul Bucureşti arată în motivarea deciziei de a permite medicului ortoped să profeseze la orice unitate medicală de stat, inclusiv la Spitalului „Marie Curie”, că această interdicţie nu se mai impune, având în vedere că, la opt luni de la instituirea controlului judiciar în cazul doctorului, „necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nu mai este actuală”.
Medicul Gheorghe Burnei a scris pe Facebook, după ce instanţa a decis că poate profesa din nou, că nu a condiţionat niciodată actul medical, că banii lăsaţi de pacienţi fără ştirea sa erau folosiţi pentru a cumpăra mâncare cadrelor medicale care îi erau alături la operaţii şi că, prin decizia de a rămâne în ţară şi a opera a adus economii Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, dar şi românilor care altfel ar fi fost nevoiţi să achite o parte din costul intervenţiilor făcute în străinătate.
„Nu am condiţionat niciodată actul medical. Am refuzat constant ceea ce toţi pacienţii şi rudele acestora oferă în toate spitalele din ţară. Dacă aceştia au lăsat bani din proprie iniţiativă, deseori şi fără ştirea mea, i-am folosit pentru a cumpăra mâncare pentru cadrele medicale, care stăteau alături de mine în operaţii, peste program. În mod normal eu trebuia să fiu activ de la 8 la 13 în fiecare zi…pe când eu eram zilnic prezent la spital de la 6-7 dimineaţă până la puţin ora 17:00, deseori până la miezul nopţii. Trebuia să fac în jur de 15 consultaţii şi 1-2 operaţii pe săptămână, iar eu îmi făceam norma lunea. Nu am făcut medicină pentru bani şi nu am cerut niciodată nimic de la nimeni. Ortopedia este viaţa mea!”, spune medicul. El povesteşte că ultimele 8 luni au fost un coşmar…”pentru că totul este ireal de nedrept„, este mesajul medicului.