Totul despre muzică! MIKE GODOROJA, de la Ray Charles, Led Zeppelin, Babasha și Adi Minune
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Inna, chemata la tribunal de un spaniol care sufera de insomnie pentru ca…l-a plagiat!

Inna, chemata la tribunal de un spaniol care sufera de insomnie pentru ca…l-a plagiat!

De: Cancan 16/10/2014 | 00:45
Inna, chemata la tribunal de un spaniol care sufera de insomnie pentru ca...l-a plagiat!

Inna urmeaza sa fie chemata la tribunal intr-un proces de plagiat intentat de un cantaret spaniol!

Artistul din Peninsula Iberica solicita despagubiri substantiale, explicand judecatorilor ca din cauza artistei si compozitorilor sai a pierdut un contract important si a suferit o buna bucata de timp de depresie si insomnii.

Prin mai multi avocati angajati in Romania, cantaretul si compozitorul Robert Ramirez Carrascco a chemat in judecata pe baietii din trupa Play & Win, care i-au compus si piesele Innei.

Artistul spaniol sustine ca a suferit grave prejudicii in urma plagiatului
Artistul spaniol sustine ca a suferit grave prejudicii in urma plagiatului

Spaniolul o acuza pe cantareata de plagiat, dar I-a chemat in judecata pe titularii de drept ai piesei pe care o considera furata dupa creatia sa proprie, respectiv Radu Bolfea, Marcel Botezan si Alexandru Sebastian Barac.

Procesul urmeaza sa inceapa peste doua saptamani, fiind inregistrat la Tribunalul Bucuresti in primvara acestui an. In acest timp, la dosar au ajuns toate datele cerute de instanta, astfel ca cel mai probabil, judecata va intra in linie dreapta inca de la primul termen.

Baietii de la
Baietii de la „Play and win” ii compun piesele cantaretei

Vrea despagubiri de 271.000 de euro

Potrivit documentelor originale de la dosar, traduse in limba romana de un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, spaniolul considera ca piesa “Club Rocker” compusa de cei trei parati si Interpretata de Inna, a fost plagiata dupa creatia sa muzicala, piesa “A minute of life”. Robert Ramirez Carrascco sustine ca si-a inregistrat compozitia pe 8 iulie 2010, la “Sociedad General de Autores y Editores”, organismul care gestioneaza drepturile de autor in Spania, in timp ce piesa “furata” a fost inregistrata de baietii de la “Play & Win” peste mai bine de un an, la 22 septembrie 2011, in Romania, la UCMR-ADA.

Inna este acuzata ca a cantat o piesa plagiata
Inna este acuzata ca a cantat o piesa plagiata

“Interpreta romana Inna si compozitorii acesteia, paratii…au furat practic elementele cele mai importante din nota melodica a piesei originale “A minute of life” si le-au transpus efectiv in melodia ce sustin ca le apartine, prezentand-o drept o creatie personala, fapt ce ii face vinovati de plagiat” afirma spaniolul in cererea de chemare in judecata.

Robert Ramirez Carrascco cere judecatorilor Tribunalului Bucuresti sa-i oblige pe compozitorii Innei la plata sumei de 181.000 de euro daune materiale, prejudiciu suferit prin incalcarea dreptului sau de autor, la care se adauga alti 90.000 de euro-daune morale.Mai mult, el cere obligarea paratilor la plata sumelor incasate din difuzarea si interpretarea, de catre Inna, a piesei “Club Rocker”. In total 271.000 de euro.

Vedeta ar putea fi chemata la tribunal sa depuna marturie
Vedeta ar putea fi chemata la tribunal sa depuna marturie

El si-a redus pretentiile de la 400.000 de euro, cat ceruse cu prilejul unei tentative de conciliere la Madrid. Potrivit unor surse judiciare, el intentioneaza sa o cheme la bara si pe Inna, pentru a raspunde intrebarilor sale in calitate de martor.

Piesa Innei I-a provocat cosmaruri !

Pe langa onoarea, demnitatea si reputatia incalcata de parati, interpretul spaniol a mai aratat judecatorilor romani ca in urma plagiatului a suferit prejudicii semnificative, depunand la dosar si documente concludente. Acesta arata ca din vina paratilor, care au lansat piesa plagiata, negocierile pe care le purta prin intermediul unei agentii de publictate din Spania cu o importanta companie de telefonie mobila, care functioneaza si in Romania, s-au sistat.

Expertii considera ca refrenul piesei cantate de inna este identic cu cea a spaniolului
Expertii considera ca refrenul piesei cantate de inna este identic cu cea a spaniolului

Firma urma sa foloseasca piesa lui intr-un spot, iar artistul sa sustina si alte zece concerte publicitare. Spaniolul a explicat ca numai in aceasta situatie, pierzand contractul, prejudiciul sau a fost calculat la suma de 100.000 de euro, reprezentand pretul contractului sau pe un an. Mai exact, aici intra banii pe care nu i-a mai putut incasa, si anume remuneratia sa pentru cedarea drepturilor de autor ale piesei “A minute of life”. In plus era suma de 60.000 de euro pe care urma sa o incaseze din concerte la care se adauga comisionul de 21.000 de euro perceput de agentia de publicitate.

Spaniolul sustine ca pierderea acestui important contract dar si plagiatul in sine l-a daramat psihic, astfel ca avut nevoie de ajutor de specialitate. Robert Ramirez Carrascco a depus la dosar acte medicale provenind de la o clinica din Spania, care atesta ca a suferit de “grava depresie, stari de anxietate si insomnie”.

Inna este una din cantaretele roamnce de succes
Inna este una din cantaretele roamnce de succes

Potrivit documentelor medicale si raportului unui psiholog, el a facut tratament medicamentos si a fost tratat in clinica intre anii 2011-2012. “A slabit, si-a pierdut apetitul, are cosmaruri continue noaptea. Nu se bucura de nimic si se gandea tot timpul la problema descrisa, cautand incontinuu informatii pe internet, in mod obsesiv” au constatat psihologii.

Spaniolul este sustinut de expertii romani

Spaniolul a angajat un expert muzicolog roman, Raul Kusak, specialist in stiinte muzicale la Universitatea din Cluj Napoca, care considera ca piesa cantata de catre Inna plagiaza in totalitate partea a doua a refrenului operei “A minute of life” iar “refrenul este acea parte a piesei care confera operei identitate din punct de vedere muzical, linia melodica a strofelor precum si textul fiind mai putin expresive”.

Cantaretul si compozitorul spaniol a sesizat si Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, (UCMR-ADA), care au incadrat cele doua piese la categoria “conflict”, potrivit procedurilor.”Comisia profesionala UCMR-ADA a constatat ca opera muzicala Club Rocker contine mai multe pasaje identice cu cele din opera “A minute of life”, iar onomatopeele folosite sunt de asemenea identice, fiind parte a acelorasi fragmente din cele doua opere” se arata in raportul intocmit de comisie.

Radu Bolfea, Marcel Botezan si Alexandru Barac au calitatea de parati
Radu Bolfea, Marcel Botezan si Alexandru Barac au calitatea de parati

Astfel, opinia specialistilor cantareste mult in fata judecatorilor Tribunalului Bucuresti, care vor lua o decizie in urma unei expertize.

M.Niculescu

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Ce s-a ales de Iuliana Luciu, după ce a dispărut din lumina reflectoarelor. Sora Nicoletei Luciu, total schimbată: „Am luat așa o pauză”
Ce s-a ales de Iuliana Luciu, după ce a dispărut din lumina reflectoarelor. Sora Nicoletei...
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30...
A MURIT marele actor la 89 de ani! ADIO, maestre!
A MURIT marele actor la 89 de ani! ADIO, maestre!
Lacomii care își umplu farfuriile cu vârf la All Inclusive, obligați să mănânce tot sau primesc amendă
Lacomii care își umplu farfuriile cu vârf la All Inclusive, obligați să mănânce tot sau...
Cătălin este șoferul de ridesharing ucis de client, după ce s-au certat! Călăul său l-a înjunghiat de zeci de ori, iar apoi a încercat să-și ascundă urmele. Doi copii au rămas acum orfani de tată
Cătălin este șoferul de ridesharing ucis de client, după ce s-au certat! Călăul său l-a...
Drama unui bărbat chinuit de iubită, care a slăbit 28 de kilograme în 2 luni. Îl bătea şi nu-l lăsa nici măcar la toaletă
Drama unui bărbat chinuit de iubită, care a slăbit 28 de kilograme în 2 luni....
Motivul pentru care Statele Unite au cumpărat 21 de avioane de luptă MiG-29 rusești din Moldova
Motivul pentru care Statele Unite au cumpărat 21 de avioane de luptă MiG-29 rusești din...
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo...
Trepte la cutia de viteze manuală: La ce viteză trebuie să treci într-o treaptă superioară
Trepte la cutia de viteze manuală: La ce viteză trebuie să treci într-o treaptă superioară
Petrică, tânărul din Iași dispărut în urmă cu două luni în Germania, a fost găsit de familie. Unde și în ce condiții a trăit în tot acest timp
Petrică, tânărul din Iași dispărut în urmă cu două luni în Germania, a fost găsit...
Știrea momentului în România! E GRATIS!
Știrea momentului în România! E GRATIS!
Cristina Șișcanu, mărturisirea ei sinceră. De ce l-a ales pe Mădălin, un bărbat cu responsabilități? “Răspunsul este absolut simplu.”
Cristina Șișcanu, mărturisirea ei sinceră. De ce l-a ales pe Mădălin, un bărbat cu responsabilități?...
El este criminalul lui Cătălin, șoferul de ridesharing ucis fără milă! Tânărul de numai 21 de ani i-ar fi povestit tot filmul crimei iubitei sale. Ce le-a spus anchetatorilor, după ce a fost reținut?!
El este criminalul lui Cătălin, șoferul de ridesharing ucis fără milă! Tânărul de numai 21...
Vremea 15 octombrie - 11 noiembrie 2024. Răcire de miercuri până la finalul săptămânii, apoi se încălzeşte din nou
Vremea 15 octombrie - 11 noiembrie 2024. Răcire de miercuri până la finalul săptămânii, apoi...
BANCUL ZILEI. Bubulina: - Iubitule, am îmbătrânit. Bulă: - De ce zici asta măi femeie?
BANCUL ZILEI. Bubulina: - Iubitule, am îmbătrânit. Bulă: - De ce zici asta măi femeie?
Top 3 Smart TV-uri ieftine la Altex. Redefinește divertismentul acasă fără să depășești prea mult bugetul
Top 3 Smart TV-uri ieftine la Altex. Redefinește divertismentul acasă fără să depășești prea mult...
FEMEIA care l-a SALVAT pe legendarul Johnny Cash! Puțini știu că...
FEMEIA care l-a SALVAT pe legendarul Johnny Cash! Puțini știu că...
Imagini incendiare cu Laura Vicol în club alături de Elena Băsescu! Se îmbrăca sexy și este de nerecunoscut!
Imagini incendiare cu Laura Vicol în club alături de Elena Băsescu! Se îmbrăca sexy și...
Băutura pe care chinezii o consumă cu moderație și care este un secret al longevității lor. Este foarte răspândită și în România
Băutura pe care chinezii o consumă cu moderație și care este un secret al longevității...
Patru zodii protejate de divinitate până pe 20 octombrie. Lovituri pe plan financiar, schimbări, dar și oportunități uriașe pentru ele
Patru zodii protejate de divinitate până pe 20 octombrie. Lovituri pe plan financiar, schimbări, dar...
Șoferii cu mașini pe benzină și motorină vor fi plăti mai mult. Se aplică de azi, 15 octombrie
Șoferii cu mașini pe benzină și motorină vor fi plăti mai mult. Se aplică de...
Anamaria Prodan lămureşte relaţia cu Dan Alexa şi gelozia lui Reghecampf: „De acolo cred că a pornit frustrarea”. Ce rol a jucat Gigi Becali
Anamaria Prodan lămureşte relaţia cu Dan Alexa şi gelozia lui Reghecampf: „De acolo cred că...
Colecția Tomb Raider IV-VI Remastered, anunțată oficial. Când va fi lansată
Colecția Tomb Raider IV-VI Remastered, anunțată oficial. Când va fi lansată
Germania avertizează că Rusia ar putea ataca NATO până în 2030
Germania avertizează că Rusia ar putea ataca NATO până în 2030
Apar NOII BANI. Bancnote Euro pentru România. Anunț pentru cei care preferă moneda europeană
Apar NOII BANI. Bancnote Euro pentru România. Anunț pentru cei care preferă moneda europeană
Cea mai bună rețetă de gogoșari umpluți. Murăturile perfecte pentru iarnă
Cea mai bună rețetă de gogoșari umpluți. Murăturile perfecte pentru iarnă
„Sunt bunică și iubitul meu turc are 19 ani. Aceeași vârstă cu fiica mea”
„Sunt bunică și iubitul meu turc are 19 ani. Aceeași vârstă cu fiica mea”
David Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac!
David Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele...
Asia Express sezonul 7, 14 octombrie 2024. Anca Țurcașiu, momente grele după jocul de amuletă. Cine a câștigat imunitatea mică
Asia Express sezonul 7, 14 octombrie 2024. Anca Țurcașiu, momente grele după jocul de amuletă....
Salman Khan, în vizorul celui mai periculos interlop din India! Poliția din Mumbai a sporit securitatea în jurul locuinței sale după uciderea prietenului său Baba Siddique
Salman Khan, în vizorul celui mai periculos interlop din India! Poliția din Mumbai a sporit...
Ce a găsit un cuplu de americani în grădina casei. Obiectul a fost scos la suprafață de uraganul Milton
Ce a găsit un cuplu de americani în grădina casei. Obiectul a fost scos la...
Cu ce cureți frigiderul ca să scapi de mirosurile neplăcute și bacterii. Găsești la orice supermarket și nu te costă mult
Cu ce cureți frigiderul ca să scapi de mirosurile neplăcute și bacterii. Găsești la orice...
Silvia Chifiriuc, de nerecunoscut. Cât de mult au schimbat-o operațiile estetice pe soția fostului premier Petre Roman
Silvia Chifiriuc, de nerecunoscut. Cât de mult au schimbat-o operațiile estetice pe soția fostului premier...
×