Inlocuiti painea cu fasole, mazare si nuci
Pentru un aport optim de proteine, pana la Craciun puteti consuma leguminoase precum fasolea, soia, mazarea si lintea. Acestea sunt bune alternative pentru mentinerea echilibrului nutritional, inlocuind foarte bine preparatele din carne datorita continutului de aminoacizi.
„De exemplu, in timpul zilei, puteti alege cereale integrale cu miere sau sendvisuri cu margarina tartinabila de noua generatie, care are un continut bogat in Omega 3 si Omega 6. O alta varianta ar mai fi si fructele oleaginoase sau semintele care au un aport nutritiv deosebit, fiind surse importante de minerale, fibre si grasimi bune. Merele, nucile, migdalele, fisticul, semintele de dovleac sau floarea soarelui sunt doar cateva exemple de gustari potrivite perioadei postului. De asemenea, citricele sunt surse importante de vitamine de care organismul are nevoie mai mult ca oricand in aceasta perioada”, spune dr. Corina Zugravu, medic primar nutritie si igiena alimentara.