Din ce în ce mai multe gospodine au început să pregătească cele mai bune prăjituri pentru masa de Crăciun, motiv pentru care și-au făcut stocuri de ingrediente încă din timp. Totuși, există posibilitatea să fi uitat să achiziționeze cantitatea necesară de amoniac, motiv pentru care este important să știe cu ce poate fi acesta înlocuit.
Prăjiturile sunt printre cele mai așteptate preparate culinare de sărbători, tocmai de aceea multe dintre persoane au încercat să obțină cele mai bune ingrediente, însă, rafturile magazinelor au devenit goale destul de repede. Din această cauză, multe persoane au fost nevoite să se orienteze către un înlocuitor.
VEZI ȘI: Cel mai tare truc. Ce se întâmplă dacă amesteci glicerină cu gălbenuș de ou?
Puține persoane știu că amoniacul a apărut încă de la începutul anilor 1800, când încă nu se descoperise bicarbonatul de sodiu. Este folosit, de obicei, pentru a crea o imagine plăcută a prăjiturilor și pentru un gust de-a dreptul uimitor.
În cazul în care nu aveți la dispoziție amoniac, nu ar trebui să vă faceți griji, deoarece puteți opta oricând pentru un alt ingredient la fel de ușor de folosit. Nu vă mai ținem în suspans și vă spunem că este vorba despre praful de copt, care vă va ajuta să obțineți un blat pufos și crescut. Multe persoane chiar optează pentru acest ingredient, în locul amoniacului, deoarece sunt de părere că este mult mai bun.
CITEȘTE ȘI: Prăjitura Albă ca Zăpada. E de departe cel mai bun desert pe care îl poți face cu cremă de lămâie
Un al doilea ingredient care ar putea înlocui fără probleme amoniacul este bicarbonatul de sodiu. Totuși, în cazul în care alegeți să îl folosiți, trebuie să adăugați o cantitate mult mai mare pentru a fi siguri că va avea efectul pe care îl așteptați. Pentru pâine sau produse de patiserie, unii specialiști recomandă folosirea drojdiei care ajută la fermentare.