Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciați nutriționiști din România, le-a dat urmăritorilor din mediul online o veste bună: există un ingredient simplu, ieftin și accesibil, care poate încetini procesul de îmbătrânire. Fără tratamente costisitoare sau creme miraculoase, secretul stă în alimentație. Iar alimentul minune se găsește în orice supermarket.
Cu toții ne dorim să arătăm bine și să ne menținem tinerețea cât mai mult timp, însă stilul de viață haotic, stresul și alimentația dezechilibrată își pun rapid amprenta asupra pielii și organismului. Mihaela Bilic atrage atenția că ceea ce punem zilnic în farfurie are un impact direct asupra vârstei noastre biologice și asupra felului în care corpul nostru „răspunde” la trecerea timpului.
(CITEȘTE ȘI: TOP 5 alimente de post, interzise de Mihaela Bilic. Fac mai mult rău decât bine)
Într-o postare recentă, medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce uleiul de pește este considerat o veritabilă „armă anti-aging”. De asemenea, aceasta a spus și cum poate fi introdus cu ușurință în dieta zilnică, dar și care sunt beneficiile pe care le aduce.
„Rețetă anti-îmbătrânire. Știați că vârsta cronologică poate să fie diferită de vârsta biologică? Cu toții ne dorim să arătăm mai tineri, doar că în practică organismul este mai obosit și mai surmenat decât arată anii din buletin. Alimentația joacă un rol important când vine vorba de impactul pe care îl are trecerea anilor asupra corpului. Un studiu apărut în Nature Aging arată că uleiul de pește bogat în acizi grași omega 3 întârzie îmbătrânirea biologică!”, a spus Mihaela Bilic.
De asemenea, Mihaela Bilic a prezentat și rezultatele impresionante ale unui studiu amplu, realizat pe persoane trecute de 70 de ani și a subliniat beneficiile pe care le-a adus uleiul de pește.
„Participanții la studiu au fost împărțiți în 3 grupuri: unul a primit suplimente de vitamina D, altul suplimente de omega 3, iar al treilea grup a făcut antrenament sportiv / sală de forță timp de 30 minute, de 3 ori pe săptămână. După 3 ani s-au făcut analizele de sânge și s-a constatat că cei care au luat ulei de pește au îmbătrânit mai puțin decât ceilalți! Mai mult decât atât: dacă asociem suplimente de vitamina D cu omega 3 și sport, efectele sunt și mai spectaculoase!!”, a mai precizat aceasta.
Pe lângă beneficiile anti-îmbătrânire, Mihaela Bilic subliniază și importanța omega 3 în sănătatea inimii, a creierului și chiar a vederii.
„Acizii grași esențiali omega 3 încetinesc îmbătrânirea datorită acțiunilor antiinflamatorii care protejează celulele, le crește rezistența la agresiuni externe, împiedică deteriorarea și degradarea lor.
Pe lângă efectul anti-aging, grăsimile omega 3 au rol benefic și în bolile cardiovasculare: reduc presiunea arterială la cei care suferă de hipertensiune, scad nivelul de trigliceride din sânge, reduc morbiditatea și mortalitatea din infarct și accidentul vascular cerebral. Omega 3 este benefic și pentru funcționarea optimă a creierului și a ochilor.
Fie că luăm suplimente cu ulei de pește, fie că mâncăm pește gras, important este să consumăm zilnic un strop de omega 3, pentru că organismul nostru nu-l poate sintetiza – de asta se numește ‘esențial’!”, a mai încheiat Mihaela Bilic.
(VEZI ȘI: Tabel complet | Câte calorii trebuie să mănânci în funcție de vârsta ta și de activitățile zilnice)