Informaţii din ancheta morții Raisei. Ce viteză avea polițistul când a lovit-o pe trecerea de pietoni

Publicat: 03/05/2022 | 11:31

Apar noi date din ancheta accidentului în care a murit Raisa, după ce un polițist a lovit-o în plin pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Laminorului. Iată ce viteză avea, de fapt, omul legii în momentul în care s-a produs tragedia.

Potrivit anchetatorilor, autoturismul circula cu viteză foarte mare, peste cea maxim admisă în localitate.

Polițistul Popescu a circulat cu 88 km/h atunci când a accidentat fetițele pe trecerea de pietoni.

Se mai arată în raport că mașina MAI era corespunzătoare din punct de vedere tehnic.

”Este primul document oficial care arată ce viteză avea polițistul în momentul accidentului. Polițistul Popescu rula cu peste 88 de km/h, există o abatere de cel puțin 1.5 m deci asta înseamnă că ar fi putut să circule chiar și cu 90 km/h.

Neatenția, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă au condus la acel accident în care Raisa și-a pierdut viața. Așteptăm raportul INML cu privire la câte zile de recuperare are nevoie Marină pentru a-și reveni complet”, a explicat Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei pentru antena3.

CITEŞTE ŞI: POLIȚISTUL CARE A UCIS-O PE RAISA PE TRECEREA DE PIETONI: „NU SUNT UN PERICOL PENTRU SOCIETATE”

Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a scăpat de controlul judiciar

În urmă cu o lună, avocatul familiei Raisei a anunțat că agentul cere ridicarea controlului judiciar.

La scurt timp, pe data de 18 luna trecută, agentul de poliție a obținut în mode definitiv hotărârea prin care controlul judiciar a fost complet ridicat.

Adrian Cuculis nu îşi explică cum s-a ajuns la această situaţie.

”Și eu am rămas surprins când am văzut această decizie. Da, magistrații au hotărât, pentru că ne aducem aminte că undeva pe 15, luna trecută, Popescu s-a prezentat pentru audieri. Acele audieri vizau în principal prelungirea controlului judiciar.

Parchetul a luat decizia de prelungire a controlului judiciar, doar că polițistul a contestat măsura și chiar pe 18 luna trecută se pare că a obținut în mod definitiv o hotărâre prin care acel control judiciar prin care îi era interzis să conducă orice fel de autovehicul, a fost ridicată inclusiv această măsură. 

Din punctul meu de vedere acest lucru este inexplicabil în condițiile în care este în cercetare penală, sunt dovedite toate faptele respective și acum vedem această decizie a magistraților.

Să îi permiți unei persoane care este în cercetare penală să conducă.. practic el se poate urca din data de 18, de când a rămas decizia definitivă, la volanul oricărei mașini. Este o chestiune care deschide o poartă periculoasă, pentru orice fel de altă persoană care poate are o măsură identică și care poate să o conteste în instanță și să vină cu această decizie a Judecătoriei Sectorului 1 pentru că acolo a fost contestată această măsură a controlului judiciar. 

Sigur că procurorului îi rămân în continuare alte pârghii însă din punct de vedere al bunei administrării a justiției nu îmi explic cum a putut fi luată această decizie. 

Practic, polițistul Popescu nu mai are niciun fel de interdicție, poate să facă orice își dorește, nu mai trebuie să meargă și să semneze acel control judiciar. Decizia este una definitivă și am aflat-o astăzi absolut întâmplător”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru Antena3.