Infecțiile intraspitalicești au lovit din nou. Cinci pacienți au murit într-un spital din Mureș
Spitalul Județean Mureș, din România, a devenit ținta unei anchete, după ce mai multe persoane și-au găsit sfârșitul. Cinci pacienți au murit, iar cel de-al șaselea se află în stare gravă, medicii făcând tot posibilul pentru a-l ține în viață.
În momentul în care decizi să mergi la spital, nu te-ai aștepta la faptul că ai putea să iei contact cu diferite bacterii care ți-ar putea pune viața în pericol. Din păcate, în județul Mureș a avut loc o astfel de tragedie pentru cinci familii care aveau pe cineva drag internat în spital.
Cinci pacienți au murit în Spitalul Județean Mureș
În Spitalul Clinic Județean Mureș a avut loc un focar de infecție intraspitalicească, ceea ce a dus la moartea a cinci persoane internate. Cea de-a șasea se află în stare gravă, iar medicii fac tot posibilul pentru a o ajuta. Totul s-a întâmplat în ultima săptămână, motiv pentru care s-a decis luarea unor măsuri urgente de dezinfecție a sectoarele în care au fost înregistrate cazurile.
Vestea tristă a fost dată în mod oficial de către Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii dr. Adriana Pistol, care a mers la spitalul din Mureș pentru a afla mai multe detalii. Aceasta a susținut chiar și o conferință de presă în care a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat.
„Mă aflu aici în judeţul dumneavoastră şi în acest spital, împreună cu doamna director medical al spitalului, cu domnul director al Direcţiei de Sănătate Publică şi cu domnul doctor, şeful Secţiei de terapie intensivă, pentru a vă aduce la cunoştinţă un eveniment petrecut în ultimele zile. La nivelul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost identificat un focar de infecţie asociată asistenţei medicale, focar constituit din 6 cazuri, din care 5 s-au soldat cu deces, cazuri care au fost raportate şi depistate în ultimele zile.
Pacienţii aveau multiple patologii, erau pacienţi polispitalizaţi şi asupra lor, din cauza acestor patologii severe, au fost efectuate o serie de manevre şi proceduri invazive. Infecţiile despre care vorbim se referă la germeni cu rezistenţă mare la antibiotice. Vorbim aici de pioceanic şi acinetobacter”, a precizat dr. Adriana Pistol.