Indicatorul rutier care dă bătăi de cap multor șoferi. Se găsește în România, pe anumite porțiuni de drum
Orice șofer care circulă pe un drum public trebuie să acorde o importanță deosebită semnelor de circulație. Conducătorii auto au obligația de a se adapta condițiilor existente pe șosele, pentru buna desfășurare a traficului. Unele indicatoare rutiere ar putea să le dea bătăi de cap unora dintre șoferi. De data aceasta, vă prezentăm semnificația unui semn auto care apare pe anumite porțiuni de drum. Iată mai jos, în articol, indicatorul rutier care poate crea confuzie.
În Codul Rutier există o multitudine de indicatoare și marcaje rutiere care ar putea să creeze confuzie în cazul anumitor șoferi. De ce? Răspunsul este destul de simplu: ar putea să fie interpretate greșit. De exemplu, există un indicator rutier care ar putea să le dea bătăi de cap anumitor conducători auto, când îl întâlnesc pe anumite porțiuni de drum.
Indicatorul rutier care poate fi găsit pe anumite porțiuni de drum
Mai cu seamă, de data aceasta este vorba despre indicatorul rutier care reprezintă „vânt lateral”. De obicei, un astfel de indicator poate fi întâlnit în zonele în care există, în mod frecvent, curenți puternici de aer din lateral. În condițiile în care șoferii întâlnesc un astfel de semn auto pe drum, trebuie să acorde o atenție și mai mare la circulație.
Atunci când trec pe lângă un autovehicul cu gabarit mare, este indicat să reducă viteza și să fie vigilenți. Are loc o putere de absorbție, aspect care ar putea să dezechilibreze autoturismul. Indicatorul rutier este pentru avertizare.
Ce tipuri de indicatoare și marcaje există?
Potrivit Codului Rutier, există următoarele indicatoare și marcaje rutiere:
– Indicatoare de avertizare;
– Indicatoare de prioritate;
– Indicatoare de interzicere sau restricție;
– Indicatoare de obligare;
– Indicatoare de orientare;
– Indicatoare de informare;
– Indicatoare de informare turistică;
– Panouri adiționale;
– Indicatoare rutiere temporare;
– Indicatoare kilometrice;
– Indicatoare pentru calea ferată;
– Semnale luminoase;
– Mijloace auxiliare de semnalizare a lucrărilor;
– Marcaje laterale, longitudinale și transversale;
– Dispozitive luminoase pentru circulația de pe benzile reversibile;
– Marcaje temporare pentru lucrări pe sectoare publice.
În anul 2023, au fost aduse modificări ale Codului Rutier. Printre acestea se numără și modul în care este efectuată circulația într-un sens giratoriu, aspect pe care îl puteți accesa aici. Totodată, există o regulă esențială pe care trebuie să o respectați, înainte de a pleca la drum, cu mașina. În caz contrar, agenții aplică amenzi. (Vezi aici despre ce este vorba)
Sursă foto: Pixabay