Incredibil! S-au descoperit rămășițele umane ale unei adolescente care dezvăluie povestea unui grup de oameni necunoscut
Unelte, picturi și rămășite umane au fost descoperite de către arheologi într-o peșteră de pe insula Sulawesi. Rămășițele unei adolescente cu vârsta cuprinsă între 17 și 18 ani, le-au dat bătăi de cap cercetătorilor care au dezvăluit povestea unui grup de oameni necunoscut anterior.
Timpul s-a dovedit a fi cel mai mare ”aliat” în istoria evoluției. Peșterile au adăpostit sute de generații dispărute. Secole întregi, arheologii au cercetat și au refăcut povestea umană de la A la Z. Istoria rămășițelor găsite într-o peșteră din insula Sulawesi a unei adolescente cu vârsta cuprinsă între 17 și 18 ani, dezvăluie povestea unui grup de oameni necunoscut anterior.
„Am descoperit primul ADN uman antic din regiunea insulară dintre Asia și Australia, cunoscut sub numele de “Wallacea”, care ne oferă o nouă perspectivă asupra diversității genetice și a istoriei populației primilor oameni moderni din această parte puțin înțeleasă a lumii”, a declarat Adam Brumm, coautor al studiului și profesor de arheologie la Centrul de cercetare australian pentru evoluția umană din cadrul Universității Griffith
. (VEZI ȘI: NOUĂ SPECIE DE OM PREISTORIC! ARE DINȚII FOARTE MARI, IAR BĂRBIA NU E DEZVOLTATĂ
Scheletul a dezvăluit un grup de oameni necunoscuți
Analiza ADN a scheletului a condus la concluzia că tânăra făcea parte dintr-un grup de populaţie asociat aborigenilor australieni şi papuaşilor. Tânăra avea strămoși comuni cu un grup separat și distinct care probabil a sosit din Asia după colonizarea Australiei. În același timp genomul ei include și urme ale unui alt grup enigmatic și dispărut de oameni: denisovanii, care au populat zona dintre Siberia și Tibet.
Tânăra avea strămoși comuni cu un grup separat care probabil a sosit din Asia
„Toaleanii” este numele pe care arheologii l-au dat unei culturi de vânători-culegători preistorici care au trăit în câmpiile împădurite și munții din regiunea sudică a insulei Sulawesi, în urmă cu aproximativ 8.000 de ani.
Potrivit arheologilor, aceștia erau specializați în fabricarea uneltelor de piatră extrem de distincte, inclusiv vârfuri de săgeți minuscule, fin lucrate, cunoscute sub numele de „puncte Maros”, care nu se găseau nicăieri altundeva pe insulă sau în Indonezia, conform CNN.ocm (VEZI SI: O PARTE DIN RAMASITELE UMANE ALE MILITARILOR MORTI IN ACCIDENTUL AVIATIC, TRANSPORTATE LA IML BRASOV)
Sursa foto: Pixabay.ro