Incredibil! De frica amenzilor, pensionarii fug pe străzi sau iau taxiul pentru a ajunge acasă în timp util. “Bataia de joc e foarte mare!”
Potrivit măsurilor impuse de ordonanța militară, persoanele de peste 65 de ani au voie să părăsească domiciliul pentru a-și face aprovizionarea doar între orele 11.00 și 13.00. Pentru a nu depăși acest interval, bătrânii au ajuns să alerge disperați pe străzi sau chiar să ia taxiul ca să ajungă acasă în timp util și a evita, astfel, sancțiunile din partea poliției.
VEZI AICI: COVID-19 AR AFECTA ÎN PRIMĂ FAZĂ SÂNGELE, DUPĂ CARE DISTRUGE ȘI ORGANELE DIN CORP
De când starea de urgență a fost decretată, vârstnicii au semnalat, pe bună dreptate, faptul că nu au timp să-și cumpere medicamente și mâncare în doar două ore, dar autoritățile nu au luat nicio măsură care să-i sprijine. Motiv pentru care tot mai mulți pensionari își strigă disperarea pe unde apucă!
ANUNȚ. Ludovic Orban: A scăzut numărul românilor care se întorc în țară
”Bătaia de joc de oamenii peste 65 de ani e foarte mare. Să vedeți… în cartierul Berceni… cozile la pâine și la farmacii între orele 11-13 înainte de Săptămâna Paștelui! La LIDL se stă cel puțin o oră afară până când intră oamenii în magazin și apoi aleargă disperați să cumpere câte ceva și unii iau taxiul ca să ajungă acasă, ca să nu fie amendați. Orașul e plin de tineri șomeri dimineața. Ce să facă vârstnicii în două ore?”, a scris Maria Șerbănescu într-o scrisoare, potrivit dcnews.ro.
“Ei sunt cei mai vulnerabili!”
Starea de urgență tocmai s-a prelungit cu încă o lună, iar Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a explicat că eventualele măsuri de relaxare care ar putea fi luate în perioada următoare nu vor fi aplicate și persoanelor în vârstă, care vor fi nevoite să rămână, pentru o bună perioadă, în izolare la domiciliu. Asfel că vârstnicii vor mai avea de suferit.
“Pentru cei de peste 65 de ani se ia în calcul şi o perioadă mai mare de o lună după relaxare, dacă situaţia o va cere. Noi trebuie să ne gândim că ei sunt cei vulnerabili. Uitaţi-vă în acest moment la cei care produc decesele, sunt cei care au patologie multiplă, comorbidităţi, care au peste 65 de ani. Noi trebuie să ne protejăm vârstnicii şi trebuie să luăm măsurile care trebuie luate”, a mai spus Nelu Tătaru.