Incredibil! Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci îngheţată

Publicat: 21/08/2022 | 23:23

În timpul verii, îngheţata este unul dintre cele mai apreciate deserturi, pentru efectul său răcoritor, dar şi pentru marea varietate arome, care o transformă în deserul preferat al tuturor. Mai mult decât atât, îngheţata are și numeroase beneficii pentru sănătate.

Iată câteva motive pentru care poți mânca înghețată vara!

Conţine vitamine şi calciu

Îngheţata din ingrediente naturale conţine numeroase vitamine, dar şi calciu şi fosfor. Astfel, mâncând îngheţată putem beneficia de vitaminele A, B6, B12, C, D, E şi K . De asemenea, deliciosul desert are şi un conţinut bogat de tiamină, riboflavină şi niacină.

Are efect antistres

Nutriţioniştii spun că îngheţata poate fi de ajutor în zilele caniculare atunci când ne dorim să scăpăm de stresul resimţit la expunerea la temperaturile ridicate. Conţinutul bogat în calciu şi magneziu, relaxează şi calmează sistemul nervos împreună cu trombotonina, un hormon care ajuta la reducerea nivelului de stres şi a cărui producţie este stimulată de consumul de îngheţată. Mai mult, triptofanul din lapte, care este un tranchilizant natural, ajută sistemul nervos să se relaxeze.

Indice glicemic scăzut

Vestea bună este că, îngheţata, consumată în cantităţi mici, se poate folosi şi în dietă deoarece se pare că reduce senzaţia de foame după consum. Zahărul pe care îl conţine se eliberează lent, prelungind, astfel, senzaţia de saţietate. Datorită absorbţiei lente, organismul primeşte treptat nutrienţii necesari şi este satisfăcută atât dorinţa de dulce, cât şi nevoia de energie.

Previne hipertensiunea arterială

Îngheţata, în special cea naturală, preparată în casă, poate reduce riscul de a face hipertensiune arterială. Aceasta, datorită conţinutului de calciu, potasiu, magneziu şi sodiu din lapte. Îngheţata de ciocolată are un atuu în plus – flavonoizii din cacao, care reduc inflamarea arterelor.

Iată cum să faci cea mai bună înghețată la tine acasă

Deoarece înghețata de pe piață conține zahăr în exces și substanțe nesănătoase, cel mai bine este să o preparați acasă.

Înghețată de ciocolată, cu unt de arahide

Ingrediente pentru 3 porții: 1/2 cană de iaurt grecesc, 4 banane congelate, 1/4 cană de sirop de arţar, 1/3 cană de pudră de cacao, 2 linguri de unt de arahide.

Mod de preparare:

Puneți în blender iaurtul, bananele, siropul de arțar și pudra de cacao și amestecați bine. Adăugați untul de arahide și amestecați iarăşi. Consumaţi înghețata imediat după preparare.

VEZI ȘI: CUM SE FACE ÎNGHEŢATA DE CASĂ? CELE MAI SIMPLE REŢETE SPECIAL PENTRU VARĂ

Înghețată de căpșune

Îngrediente pentru 8 porții: 2 căni de lapte, 2 căni de frișcă bătură, 1/2 cană de zahăr brun, 2 lingurițe de esență de vanilie, 2 căni de căpșune proaspete.

Mod de preparare:

Amestecați într-un bol toate ingredientele, apoi puneţi compoziția în congelator. Puteți folosi diverse forme de înghețată.