Zmeura este gata să fie recoltată, iar producătorii au afișat deja primele prețuri. Temperaturile și aversele din ultima vreme i-au făcut pe îngrijitorii recoltelor să aibă parte de o surpriză total neașteptată.
Una dintre cele mai apreciate culturi de zmeură le aparține soților Flori și Sorin Mărunțiș, care au început deja să culeagă recolta de anul acesta. Cei doi întrețin o afacere de familie și fac tot posibilul pentru a le oferi oamenilor cele mai bune produse.
În urmă cu cinci ani, familia Mărunțiș a dezvoltat în Merei o întreagă cultură de zmeură. Cei doi soți au împreună doi fii, care se dedică în fiecare an culesului și îngrijirii plantației. Sorin susține că ploile din ultima vreme au avut un efect benefic asupra recoltei din acest an, tocmai de aceea se mândrește cu un rezultat mai bun decât cel obținut în restul anilor.
„Avem un soi de zmeur englezesc, uriaşul englezesc, care în fiecare an ne surprinde. Anul acesta, din cauza climei care a fost mai blândă, ne dă un gust mult mai parfumat şi mai aromat decât în anii precedenţi”, declară Sorin Mărunţiş.
Potrivit declarațiilor făcute de către familia Mărunțiș, butașii de zmeură încep să se dezvolte foarte bine primăvara, în momentul în care temperaturile încep să crească. Fructele apar și se coc de-a lungul lunii iunie, în funcție de soiul de zmeură plantat. De asemenea, datorită sistemelor de irigații și a dedicării constante a membrilor familiei, acestea rezistă de cele mai multe ori chiar și până la sfârșitul verii.
CITEȘTE ȘI: CELE 10 FRUCTE PE CARE NU TREBUIE SĂ LE ȚII ÎN FRIGIDER, SUB NICIO FORMĂ
Deoarece cererea este destul de mare și nu mai fac față, membrii familiei care se ocupă de plantație, îi invită pe doritori să vină și să își culeagă singuri o caserolă sau mai multe de zmeură. Potrivit lui Sorin, durează cam 20 de minute să umpli un recipient de jumătate de kilogram. După ce vor onora toate comenzile din acest an, cei implicați în afacere vor face dulceață și sirop din fructele rămas, pe care le vor scoate, automat, la vânzare.