Incredibil! Cât a ajuns să coste o sticlă de apă în Delta Dunării

Publicat: 06/06/2022 | 22:09
Pahar cu apă. Sursă foto: Pixabay

Românii trebuie să se pregătească financiar pentru vacanțe nu doar pe litoral, ci și în Delta Dunării. Scumpirile de preț se fac resimțite pentru majoritatea produselor și serviciilor, iar domeniul ospitalității nu a fost ocolit de creșterea inflației.

Vara anului 2022 va veni cu mari provocări pentru români. Experții din domeniul HoReCa susțin că trebuie să ne așteptăm cu scumpiri care vor fi chiar și de 30% din valoarea produselor și a serviciilor. Unul dintre factorii care a dus la această creștere este eliminarea restricțiilor din starea de alertă, după mai bine de doi ani de pandemie. Astfel, turiștii pot profita de vacanțe fără restricții, dar cu prețuri pe măsură. 

Nu doar eliminarea restricțiilor a dus la creșterea prețurilor, ci și declanșarea războiului dintre Rusia și Ucraina, urmat de sancțiuni economice și  limitarea exportului celor două țări. (CITEȘTE ȘI: Bărbat înarmat cu o pușcă cu lunetă, arestat de polițiști. Individul se îndrepta spre locuința fostei soții, pe care o amenințase că o va ucide)

Cât costă un litru de apă în Delta Dunării

O sticlă de apă de jumătate de litru poate costa doi lei dacă este la un magazin pentru localnici. Când vine vorba de un restaurant, ajunge deja la nouă lei. Astfel, un litru de apă costă 18 lei în Delta Dunării. În funcție de îmbuteliator, ajuge la 14 lei pentru 750 de ml. 

Prețurile sunt destul de piperate și când ne referim la cafea. Un simplu espresso mic costă zece lei, iar unul dublu este 16 lei. Ciocolata caldă costă 15 lei, iar ceaiul, 12 lei.

Pe litoralul românesc, prețurile sunt și mai piperate. La multe terase din Mamaia, apa a ajuns să fie mai scumpă decât berea. O sticlă de 250 de ml costă 18,50 lei. Astfel, un simplu litru de apă ajunge să coste 74 de lei. (CITEȘTE ȘI: A început bacalaureatul! La prima probă a examenului, elevi din întreaga țară au fost trimiși acasă)

 

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult