Incident în fața locuinței lui Ion Iliescu. Protestatarul ”Ceaușescu” a fost ridicat de polițiști: ”Trebuia să stai la pușcărie!”
Tensiune la cote maxime în fața lui Ion Iliescu, după ce și-a făcut apariția celebrul protestatar ”Ceaușescu”, Marian Moroșanu pe numele trecut în cartea de identitate. Polițiștii au fost nevoiți să intervină pentru a-l imobiliza pe protestatar.
Protestatarul ”Ceaușescu” a început să țipe, în fața casei lui Ion Iliescu, catalogându-l pe acesta drept ”criminal”. Oamenii legi au intervenit pentru a-l imobiliza pe protestatar, iar atmosfera a degenerat.
”Criminalul Iliescu! În loc să votezi trebuia să stai la pușcărie. Criminalul Iliescu! Nu-mi strânge mâna! (n. red. – polițiștii încercau să îl imobilizeze) Desfă cătușele! Mă doare mâna!”, a strigat protestatarul în timp ce era încătușat de polițiștii sosiți la fața locului pentru a rezolva situația. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă imagini în exclusivitate.
„Un echipaj al Secției 1 Poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu s-a sesizat din oficiu cu privire la comportamentul nepotrivit unui bărbat. Acesta striga și adresa injurii, iar la momentul legitimării a continuat acest comportament”, informează Poliția Capitalei. Bărbatul a fost imobilizat de polițiști și condus la sediul secției, unde a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.500 lei pentru tulburarea linistii și ordinii publice și adresare de injurii. Fostul președinte Ion Iliescu a votat, duminică după-amiază, după ce reprezentanții secției de votare de la Liceul Jean Monnet din București s-au deplasat la domiciliul acestuia cu urna mobilă.
”Am intrat în greva foamei la Jilava”
Marian Moroșanu a fost unul dintre tinerii care au luptat la Revoluție, participând activ și la Mineriadă. Din cauza loviturilor primite la Mineriadă, acesta susține că a rămas cu un handicap. El a fost arestat la Mineriada din 13-15 iunie 1990 și acuzat, la fel ca dictatorul Nicolae Ceaușescu în ’89, de subminarea economiei naționale, informa presa din România, în 2015. În cele din urmă, Tivilic a fost eliberat.
„Când am intrat în greva foamei la Jilava, mi-au arătat acuzaţiile şi mandatul de arestare. Încadrarea mea era la maximum 15 ani pentru subminarea economiei naţionale. Pe spatele mandatului scria: «A nu fi lăsat liber. Reprezintă un foarte mare pericol social» Ulterior, încadrarea a fost schimbată în infracţiune de ultraj, de distrugere şi de pătrundere frauduloasă într-o instituţie publică. Ulterior am fost judecat în stare de libertate şi condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare”, preciza „Ceauşescu”, pentru Ziarul Ring.