Închisoare cu executare după ce a cumpărat un telefon de pe eMag! Ce a urmat după ce a plasat comanda
O tânăra din Bacău, de 26 ani s-a ales cu o condamnare la închisoare cu executare pentru o țeapă pe care a dat-o pe eMag. A fost acuzată și găsită vinovată pentru înșelăciune și fals în acte sub semnătură privată.
Sentința s-a pronunțat la cinci ani de la escrocherie, pentru că în cauză au fost dispuse mai multe expertize grafologice, existând suspiciunea unui complice, un angajat al unei firem de curierat. Însă în urma analizării tuturor probelor, s-a stabilit că vinovată este doar tânăra din Bacău.
Escrocheria tinerie a fost destul de simplă, a procurat o cpoie după cartea de identitate a unei alte femeie, pe numele căreia a plasat comanda pe eMag, pentru un telefon Samsung S6, în rate. După ce a primit coletul, tânăra nu a mai plătit nici-un ban, iar femeia pe numele căreia a realizat comanda a fost executată silit pentru telefon. Totul a ieșit la iveală după ce IFN-ul care a asigurat plata în rate a înştiinţat titulara de drept că trebuie să plătească ratele la telefonul achiziţionat de pe eMag.
Cum s-a întâmplat totul?
Femeia care a fost păgubită își căuta un loc de muncă în străinătate și a fost total surprinsă când s-a trezit cu această problemă pe cap. Speriată și-a anunțat fiica, iar aceasta și-a dat seama ce s-a întâmplat. A realizat că atât ea, cât și mama ei au fost victimele unei înșelăciuni și a identificat imediat făptașa.
Aceasta a relatat achetatorilor că oferise o copie după cartea de identitate a mamei sale unei tinere care a asigurat-o că îi poate găsi un loc de muncă în străinătate. Atunci când mama ei a primit înștințarea că trebuie să plătească 3.549,99 lei pentru telefonul achiziţionat de pe eMag, a contactat-o pe tânăra căreia îi oferise copia după actul mamei. Făptașa a recunoscut imediat că ea a fost cea care a plasat comnda și a garantat ca o să plătească telefonul.
Fata de 26 de ani și-a recunoscut și în fața anchetatorilor fapta și a fost trimisă în judecată pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Din cauza faptului că s-a sustras procesului penal s-a hotărât condamnarea acesteia în regim de detenţie: un an pentru înşelăciune şi şase luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, pedeapsa rezultantă fiind de un an şi două luni.