Începe testarea pentru coronavirus în București! Ce anunț a făcut Gabriela Firea
Testarea în masă a oamenilor din București pentru coronavirus începe! Reprezentanții Primăriei Capitalei vor să afle care este procentajul cetățenilor care s-au imunizat și, totodată, care este gradul de răspândire în București.
“Primii 500 de bucureșteni sunt testați astăzi pentru depistarea de anticorpi Covid. Până acum, avem 2.000 de persoane înscrise. Am lansat programul pentru a vedea, pe baze științifice, câți oameni au fost deja afectați, având în vedere că testarea extinsă este singurul mod de realizare a acestui lucru. Procesul de testare este sigur, nedureros și adaptat rigorilor sanitare din această perioadă – personalul medical verifică temperatura cu termometru non-contact și va purta mască de protecție. Medicul recoltează o picătură de sânge din deget, după o dezinfectare prealabilă, cu un ac steril de unică folosință, printr-o metodă similară celei de verificare a glicemiei la pacienții diabetici. În 15 minute, fiecare participant află dacă are anticorpi, așadar dacă a avut infecția și a dobândit imunitate la Covid-19”, a spus Gabriela Firea, primarul Capitalei.
Care sunt condițiile pentru testarea gratuită COVID-19 în București
Testarea se va realiza în mod GRATUIT, Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmând să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.
NU RATA: MAREA BRITANIE A ÎNCEPUT TESTAREA PE OAMENI A UNUI VACCIN ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS
Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian – așadar este vorba de o testare eficientă, aceasta fiind modalitatea de depistare a unei infecții active cu coronavirus.
Pe platforma online se pot înscrie, în vederea testării RT-PCR, bucureștenii care sunt asimptomatici, adică nu se află în definițiile de caz stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.
Ei vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare.
Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă.