Încă un român a fost răpus de virusul West Nile! Este al treilea deces de la începutul sezonului de țânțari
Încă un român a murit în urma infectării cu virusul West Nile! Este al treilea pacient din Suceava care își pierde viața din cauza acestei boli. Bărbatul avea 88 de ani și era din Gura Humorului.
West Nile este un virus transmis prin înțepătura de țânțar infectat și poate cauza boli neurologice la persoanele care îl contactează. De asemenea, pot fi fatale oamenilor cu sistem imunitar slăbit sau cu alte afecțiuni. Cazurile apar în timpul sezonului țânțarilor. Adică, începe vara și continuă până în toamnă.
Citește și: Alertă în Capitală! Țânțari cu virusul West Nile au fost depistați în patru sectoare din București
Virusul West Nile face ravagii în România
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că perioada de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile a început în data de 3 iunie. De atunci și până în prezent, au fost confirmate șase cazuri de infectare în județul Suceava.
Trei dintre persoanele care au contactat virusul și-au pierdut viața. Ceilalți trei pacienți, cu vârste de 81, 69 și 44 de ani, au avut o evoluție favorabilă și au fost externați din spital. Ultima victimă a virusului este un bărbat de 88 de ani din Gura Humorului.
Pacientul era internat în Spitalul Clinic de Urgență Sf Ioan cel nou, în stare gravă. Medicii au transmis că bărbatul se confrunta și cu alte probleme de sănătate. Astfel, în momentul contactării virusului West Nile, organismul său era deja slăbit. Din acest motiv, corpul său a cedat, în cele din urmă.
Medicii au transmis că aproximativ 80% din persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă simptome. Totuși, există câteva semne care pot indica faptul că este am contactat această afecțiune. În cazul în care ne confruntăm cu febră, durere de cap și musculare sau vărsături este necesară prezentarea la spital.
Cum putem evita infectarea cu West Nile
Din păcate, nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru infecţia cu virusul West Nile. Totuși, INSP a precizat câteva recomandări importante. Iată ce putem face pentru a ne feri de această afecțiune!
- evitarea expunerii la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi,
- utilizarea substanţei chimice repelente pentru ţânţari,
- împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre),
- asigurarea în ceea ce privește desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei,
- îndepărtarea recipientelor de apă stătută şi a gunoiului menajer din gospodărie.
Citește și: Deces cauzat de West Nile, în Suceava. Alte cazuri au fost raportate la spital
This browser does not support the video element.