Primarul General, Sorin Oprescu, verifica maine, 4 aprilie 2014, incepand cu ora 12:00, stadiul lucrarilor la Spitalul de ortopedie si traumatologie Foisor, din B-dul Ferdinand 35-37, sector 2.
Lucrarile de reconstructie, extindere si modernizare a Spitalului Clinic de Ortopedie si Traumatologie Foisor au demarat in luna martie a anului trecut.
Proiectul vizeaza extinderea actualului spital Foisor de la 4.000 mp la 17.000 mp, numarul de paturi crescand de la 119 la 247, iar cel al salilor de operatie de la 5 la 8. De asemenea, va fi creata o sectie ATI la standarde europene prin realizarea unui sistem modern de monitorizare a pacientilor.
Spitalul Foisor este singurul spital de stat de ortopedie din tara, fiind de altfel unul dintre cele mai performante spitale de profil din România.
STADIUL LUCRARILOR in data de 03.04.2014
In acest moment este finalizat corpul B1 (subsol + parter + 4 etaje si este dat acum in folosinta).
In corpul nou de cladire B1 (care face parte din lucrarea complexa de reabilitare si reamenajare a intregului spital) s-au mutat paturile si toate circuitele moderne ale spitalului, inclusiv farmacie, laboratoare si bucatarie.
Prin mutarea acestor paturi din corpul B (1.000mp) in cladirea B1 noua (2800mp), se poate proceda la construirea corpurilor C si D, pastrand numarul actual de paturi, pe perioada lucrarilor (cand se vor construi corpurile C si respectiv D).
In tot acest interval pacientii pot beneficia de conditii moderne, de nivel european, din care nu lipsesc circuitele de siguranta, supraveghere, televiziune, internet wireless si tot ce poate face comoda stationarea pacientului pe durata ingrijirii sale.
Totodata, au fost demarate lucrarile de dezafectare a Corpului B (Laborator, Anatomie Patologica, Centrala telefonica, Vestiar femei + barbati, Camera de Garda, Sala Gips, Garderoba barbati, saloane bolnavi) si a Corpului C (Farmacie, Recuperare).
Dupa dezafectare vor incepe lucrarile de constructie la Corpurile C si D (subsol 2 partial, subsol 1+ parter+ 6 etaje)
Dupa ce Corpul A (corpul vechi) se va muta in noua cladire construita, in paralel, vor incepe lucrarile de reamenajare, consolidare, refacere Corp A, executie parcaj subteran 3 nivele si ulterior exectia Camerei de Garda Corp B2.
BENEFICII
Prin constructiile noi se mareste capacitatea spitalului dupa cum urmeaza:
– Cresterea numarului de paturi, de la 119 paturi la 247 paturi (241 paturi + 6 paturi fizioterapie)
– Cresterea numarului salilor de operatie – de la 5 sali de operatie la 8 sali de operatie (in fapt, vorbim de dublarea numarului de operatii care se efectueaza anual si prin crearea unor Sali speciale de preanestezie, care permit o dinamizare a acestor interventii chirurgicale).
– Va fi creata o sectie ATI la standarde europene prin realizarea unui sistem modern de monitorizare a pacientilor.