Încă o moarte fulgerătoare la „Chefi la cuțite”. Dumitru Pop-Tincu s-a stins din viață. Fostul concurent era considerat „tezaurul uman viu”
Tragediile se țin lanț la „Chefi la cuțite”. Încă un fost concurent s-a stins din viață. Dumitru Pop-Tincu a murit, după ce s-a luptat cu o boală grea.
În ultima perioadă, mai mulți concurenți de la emisiunea culinară „Chefi la cuțite”, de pe Antena 1, au murit fulgerător. Nosfe, Vlad Darius Crețan, Iulian Juncănaru, Vasile Rusu, Lino Bucci, Liviu Chiorpec și Gheorghe Vătafu, toți s-au stins din viață, în ultima vreme. Acum, Dumitru Pop-Tincu a trecut și el la cele veșnice, la vârstă de 67 de ani, după ce o bună perioadă de timp s-a luptat cu o boală grea.
Sculptorul Dumitru Pop a participat în anul 2020, la emisiunea „Chefi la cuțite” și i-a impresionat pe toți cu povestea lui de viață.
„Din 1977, până astăzi, nu am lăsat portul tradițional. Aceasta este tradiția noastră, pe care o păstrăm și astăzi, din zona de unde venim, comuna Săpânța, de la Cimitirul Vesel. Este singurul loc în lume unde se râde de moarte. Sunt sculptorul Cimitirului Vesel din anul 1977. Daltoiesc lemnul, de la început și până la final. Reiau lemnul din rotund, tăiat din pădure, pus la uscat și încep lucrarea crucii. Textele sau poeziile, cum le zic eu, le fac eu”, declara Dumitru Pop, în cadrul emisiunii.
Dumitru Pop, autorul a numeroase cruci din lemn, puse în Cimitirul Vesel
Dumitru Pop-Tincu a fost ucenicul lui Stan Ion Pătraș, cel care a fondat Cimitirul Vesel din Săpânța. Maestrul a sculptat numeroase cruci care au fost puse în Cimitirul Vesel. Artistul a fost declarat „Tezaur Uman Viu” în anul 2021, deoarece era un veritabil purtător, creator şi păstrător de patrimoniu cultural imaterial, relatează G4Media.
„Cimitirul Vesel din Săpânţa, unul din locurile cele mai cunoscute în toată lumea care vorbesc despre tradiţia şi cultura românească, atrage an de an mii de turişti. Este singurul loc din lume în care moartea este luată în râs. Dumitru Pop Tincu a fost cel care a dus mai departe ceea ce a început acolo Stan Ioan Pătraş, iniţiatorul epitafurilor vesele de pe crucile din cimitir. Crucile din Cimitirul Vesel reprezintă valori care pot fi puse alături de oricare din marile creaţii şi capodopere, o mărturie a unui neam dăruit de Dumnezeu cu mult har, a unui neam cu adevărată vocaţie de creator”, a declarat Corina Isabella Csiszar, cercetător la Centrul Culturii Tradiţionale Maramureş, conform sursei menționate anterior.
(VEZI ȘI: Cine este, de fapt, Mădălina Cafadaru de la Chefi la Cuțite. Drama neștiută prin care a trecut)