Românii care nu au primit, încă, cei 1500 de lei de la stat pot cere mai multe informații la numărul de telefon 031.9268. Este vorba despre cei care beneficiază de cardul de alimente. În condițiile în care nu a fost primit, atunci verificarea se va face la oficiul poștal. În cazul în care cardul nu se află acolo, se poate apela numărul menționat anterior. Iată detaliile mai jos, în articol.
La fiecare două luni, cardurile de alimente sunt încărcate cu câte 250 de lei. Pentru anul 2024, suma totală pe care românii o primesc este de 1500 de lei. Pentru a beneficia de aceste sume, românii trebuie să se afle pe listele cu beneficiari. În condițiile în care se află pe liste, însă nu au primit cardul de alimente, pot efectua verificarea la oficiul poștal. În cazul în care nu se află nici acolo, atunci pot apela numărul 031.9268.
Beneficiari trebuie să fie înscriși în cadrul Programului Național „Sprijin pentru România”. Persoanele care s-au înscris recent în acest program li se vor elibera suporturile electronice. Lunar, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va actualiza aceste liste.
În condițiile în care beneficiarul a pierdut un astfel de card social, are obligația de a anunța emitentul. În acest sens, se va apela serviciul de Asistență Clienți. Solicitarea poate fi efectuată și prin aplicația mobilă. Emitentul va emite un nou card social în termen de 60 de zile. Află AICI ce se întâmplă cu banii necheltuiți de pe cardurile de alimente ale românilor.
Vezi și 300 LEI CADOU DE LA STAT PENTRU ACEŞTI ROMÂNI! CE TREBUIE SĂ FACĂ PENTRU A PRIMI BANII
Sumele care vor fi încărcate pe cardurile de alimente au o valabilitate de 12 luni. De reținut faptul că valabilitatea se aplică de la data încărcării lor. Tranzacțiile pot fi efectuate contactless. Cardurile sunt alimentate cu câte 250 de lei la fiecare două luni. Suma totală anuală este de 1500 de lei. Peste 2,7 milioane de cetățeni beneficiază de acest ajutor prin intermediul programului național. Doar 6 categorii sunt eligibile pentru a primi asemenea tichete sociale.
Vă redăm o parte din informațiile care apar în Ordonanța de Urgență 63/2022, capitolul II, articolul 3 – „Categorii de persoane şi familii beneficiare de sprijin material. Reguli de acordare a sprijinului material”.
„a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
b) persoanele – copii şi adulţi -, încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
c) familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
d) familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
e) familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare;
f) persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare”, se arată în OUG.
Citește și LEGEA PENSIILOR, MODIFICĂRI DE ULTIMĂ ORĂ. CÂȚI BANI VOR PRIMI PENSIONARII ÎN URMA RECALCULĂRII
Sursă foto: Pixabay