De la 1 iulie, se reiau călătoriile spre numeroase țări situate în afara Uniunii Europene. Iată în ce țări vom putea merge în concediu.
Începând din 1 iulie, vom putea călători spre mai multe state din afara Uniunii Europene, anunță Consiliul Uniunii Europene.
Lista a fost realizată cu ajutorul unei formule de calcul, care este bazată pe numărul de cazuri, de teste efectuate, de pacienți internați, dar și tendința de creștere sau scădere în ultimele 14 zile a fiecărui stat. Astfel, lista va fi actualizată odată la două săptămâni.
Țările din afara Uniunii Europene spre care se reiau călătoriile sunt Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Ruanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay.
De asemenea, San Marino, Vatican, Monaco şi Andorra au fost adăugate pe lista țărilor din zona verde.
În cadrul UE, Danemarca, Malta, Slovacia și Estonia sunt patru dintre țările care și-au redeschis granițele, dar care nu primesc încă români. Iar dacă, totuși, îi primesc, trebuie să intre în carantină.
Danemarca a redeschis granițele începând cu sâmbăta trecută. Se poate călători aici din majoritatea țărilor din Europa, cu șase excepții: România, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Malta şi Suedia. Între timp, autoritățile daneze au anunțat că românii le pot tranzita țara doar dacă au cel puțin șase nopți de cazare rezervate în țara lor.
Situația este asemănătoare și în Malta. De la 1 iulie, țara va primi din nou turiști, dar România nu a fost inclusă pe listă. În Slovacia pot călători doar cetățeni din Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croatia, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elveţia, Muntenegru, Monaco şi Polonia.
La nivel mondial, până la această oră 10.449.151 de oameni au fost confirmați cu coronavirus, iar numărul morților a depășit 509.000. Cele mai afectate state din lume sunt SUA și Brazilia, cu 2.683.301 și 1.370.488 de bolnavi de Covid-19. În ultimele zile, Rusia și India înregistrează o creștere accelerată a îmbolnăvirii, însă țări ca Italia și Spania au reușit să ajungă la puține cazuri noi.
Foto: pixabay.com