Se apropie sărbătorile de iarnă, iar de pe mesele românilor nu au cum să lipsească delicioasele sarmale. Toate gospodinele trebuie să știe în ce se gătesc cel mai bine, de fapt. Nicolai Tand a dezvăluit marele secret, iar așa îți vei surprinde familia cu un preparat mai bun ca niciodată! Iată despre ce este vorba!
Nu este pentru nimeni un secret faptul că Nicolai Tand iubește să gătească mâncare tradițională. Chiar el a recunoscut că nimic nu se compară pe lume cu delicatesele făcute ca la mama acasă!
Potrivit lui Nicolai Tand, sarmalele se gătesc cel mai bine în oala de lut și de preferat la foc de lemne. De asemenea, gustul delicios poate fi dat și dacă sunt preparate la cuptor. Concurentul de la Asia Express este de părere că mâncarea trebuie făcută din suflet pentru a avea rezultate pe măsura așteptărilor.
„La un moment dat, ni se spunea că slănina nu e bună, că nu știu ce oală nu e bună. Acum, după vreo 20 de ani, mi se pare că oala de lut e senzațională. Adică, să faci sarmale într-o oală de lut, la foc de lemne afară, sau în cuptor e ceva din cale afară de gustos. Ne întoarcem în trecut, căci bucătăria e ca și moda. Dar, tot la bunica mâncarea era mai bună pentru că ea nu se grăbea. Mâncarea trebuie făcută cu suflet, nu trebuie să te grăbești”, a declarat chef Nicolai Tand, potrivit Click.ro.
Nicolai Tand consideră că gustul mâncării depinde foarte mult de starea de spirit pe care o are bucătarul în timp ce o gătește. Concurentul de la Asia Express își amintește cu drag de faptul că mama lui făcea sarmale în fiecare duminică.
„Mâncarea te simte! Bag mâna foc că azi fac o mâncare și mâine bag aceleași ingrediente și dacă nu sunt într-o stare bună nu o să iadă la fel de gustoasă. Bunica gătea cu suflet, pentru nepoți! Acum suntem grăbiți, nu avem timp dă gătim și atunci căutam soluțiile cele mai rapide. Astea-s vremurile pe care le trăim acum! Mama făcea sarmale și în fiecare duminică”, a mai spus Nicolai Tand.
Lucrurile stau diferit în zilele noastre, asta pentru că majoritatea oamenilor sunt grăbiți și nu mai au la fel de multă răbdare atunci când vine vorba de gătit.
Citește și: Cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit dr. Vlad Ciurea