În cât timp începem să slăbim de la startul unei diete. Cori Grămescu dezvăluie adevărul din spatele unui mit
La finalul lunii mai, Cori Grămescu a acceptat invitația lui Adrian Artene de a veni în platoul celebrului său podcast. Cu această ocazie, a dezvăluit cât durează, de fapt, până începi să slăbești, dar și ce stil alimentar trebuie să abordezi. Mai mult decât atât, a explicat, în detaliu, mitul slăbitului cu dieta „ciorbă de dimineață până seara”.
Cori Grămescu este unul dintre cei mai frecventați antrenori de lifestyle și nutriție. De mai bine de doi ani, s-a stabilit în Stalele Unite ale Americii, unde creează planuri nutriționale inclusiv cu profesorii de la Harvard. Prin munca sa, încearcă mereu să găsească strategii sănătoase și eficiente pentru cei care vor să câștige lupta cu kilogramele în plus.
Invitată la podcastul Altceva cu Adrian Artene, a dezvăluit faptul că, indiferent de dietă, rezultatele reale se văd abia după primele 10 zile. Cum este posibil așa ceva? Iată explicația:
„În momentul în care începi să slăbești, începi să faci o dietă, tu, primele 7-10 zile, ce vezi pe cântar este apă, glicogen și conținut intestinal. Începi să slăbești abia după 10 zile. La fel de bine, dacă ai mâncat astăzi o prăjitură, nu se pune o greutate pe fundul tău mâine. Nu se pune depune de pe azi pe mâine. Nu există acest parcurs metafizic al prăjiturii, din farfurie pe coapse. Nu e atât de simplu, din fericire”
Cori Grămescu dezvăluie secretul pentru a slăbi sănătos
Pentru a pierde în greutate, este nevoie de mese consistente, cu alimente solide. Mâncarea trebuie să își petreacă mult timp în tractul digestiv, pentru a nu avea o senzație continuă de foame. În acest caz, alimentele lichide nu vă vor ajuta, de fapt, să slăbiți.
„E foarte important să mâncăm într-o manieră care să ne gestioneze foamea (…) Avem nevoie, ca să ne simțim sătui, de niște receptori care se activează în momentul în care stomacul nostru se întinde. Stomacul se umple și se întinde și rămâne întins, abia atunci creierul nostru ne ajută.
Cum slăbim? Mese solide. Mâncarea trebuie să stea mult în tractul digestiv, în așa fel încât corpul să aibă timp să absoarbă toți nutrienții. Mâncarea lichidă, supe, ciorbe, smoothie-uri, shake-uri, trece foarte repede prin corp”, a adăugat Cori Grămescu în podcastul Altceva cu Adrian Artene.
Mitul dietei cu supă, explicat de celebra antrenoare de lifestyle
Unul dintre cele mai răspândite mituri despre slăbit este cel potrivit căruia dacă mănânci doar supă sau ciorbă, cu siguranță vei slăbi. Într-adevăr, este o modalitate de a pierde kilogramele în plus, dar nu este o variantă care să poată fi menținută pe termen lung sau sănătoasă.
„Evident că slăbești pentru că te înfometezi. Nu este un ritm de slăbire sustenabil. Unu la mână: spuneam că este important, pentru rata de absorbție, ca mâncarea să petreacă un anumit număr de ore. Cum arată o masă echilibrată? În primul rând, trebuie să aibă între 500 și 600 de grame pentru că ai nevoie de mâncare multă ca să te saturi, să se golească lent stomacul, în 3-4 ore, nu în una, două ore, cum e cazul supicilor. Doi la mână: să fie diversificate. Să mâncăm cât mai multe tipuri de legume și de fructe”, a spus antrenoarea pentru aceeași sursă.
Podcastul integral în care invitată a fost Cori Grăbescu este disponibil aici.