Stela Iurciuc, managerul Spitalului CFR Timișoara, a anunțat Poliția după ce a primit un anunț anonim potrivit căruia în centrul de vaccinare al unității medicale pe care o conduce ar exista cazuri de imunizări fictive. A fost, deja, demarată o anchetă internă.
Zilele trecute, Stela Iurciuc, a fost informată că ar exista șase cazuri în care au fost înregistrate în sistemul național persoane care, în realitate, nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Managerul Spitalului CFR Timișoara a anunțat, imediat, Poliția.
“În urma unui anunţ anonim primit de doamna manager s-a iniţiat o anchetă internă în urma căreia s-a decis notificarea şi predarea documentelor către Poliţia Timiş şi Secţia 3 Poliţie. Deocamdată, ar fi şase fişe care ridică suspiciuni rezonabile cu privire la veridicitatea documentului. Fişele şi documentele aparţin Centrului de vaccinare din cadrul Spitalului CFR Timişoara. S-a obţinut certificatul verde, dorim să vedem dacă este într-adevăr susţinut de vaccinarea efectivă, pentru că altfel o persoană care este vaccinată doar pe hârtie reprezintă un pericol de sănătate atât pentru sine, cât şi pentru cei din jur”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului CFR Timişoara, Adela Filipescu.
În prezent, Poliția efectuează verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor. “La Poliţia Municipiului Timişoara a fost depusă o sesizare cu privire la posibile certificate de vaccinare susceptibile a fi false. Poliţiştii efectuează verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor şi luarea măsurilor legale care se impun”, a anunţat, miercuri seara, Biroul de presă al Poliţiei Timiş.
În prezent, polițiștii români investighează 400 de persoane pentru emitere ori utilizare de certificate de vaccinare fictive, existând 200 de anchete pe rol în acest moment.
(VEZI AICI: CÂȚI OAMENI A UCIS ÎN ÎNTREAGA LUME PANDEMIA DE CORONAVIRUS. NUMĂRUL ESTE HALUCINANT)
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre acest subiect.
“Este un gest imoral și incalificabil pentru cei acceptă așa ceva, din rândul personalului medical. Este dezonorant pentru profesie, este dezonorant pentru tine ca persoană și nu aș vrea să cred că sunt persoane care fac chestia asta pentru bani.
Aș vrea să atrag atenția pentru cei care încearcă să-și procure un certificat digital – sistemele care generează aceste certificate îi vor identifica mai devreme sau mai târziu. Este un sistem în care sunt mai multe puncte în care este verificată autenticitatea, inclusiv la punctele de trecere a frontierei”, a declarat Andrei Baciu.