Cercetatorii americani au descoperit ca implantul cerebral cu matase este mai eficient decat celelalte dispozitive, folosite pana acum. Testele initiale au fost facute pe pisici.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Pennsylvania si din Boston au plasat electrozi fini si flexibili la creierul unei pisisi si au constatat ca semnalele primite astfel au fost mult mai puternice decat in cazul altor tipuri de dispozitive.
„Dispozitivele i-ar putea ajuta pe cei cu epilepsie sau leziuni cerebrale , dar si pe medici, atunci cand au de realizat implanturi de brate sau picioare”, au spus specialistii citati de revista „Nature Materials”, au declarat medicii.
Cercetatorii americani au folosit o proteina obtinuta din matase si electrozi metalici deosebit de fini. Matasea este un produs biocompatibil si solubil, transparenta si flexibila si are capacitatea ca, odata implantata in creier, sa se dizolve, lasand electrozii liberi sa actioneze, spun oamenii de stiintai.
„Aceste tipuri de implanturi au capacitatea de creste contactul dintre electrozi si tesutul cerebral si de a micsora, in acelasi timp, leziunile cerebrale”, a declarat