Imagini revoltătoare! O femeie fură bujori protejați de lege cu sacoșa. Poliția s-a autosesizat. VIDEO

Publicat: 26/04/2021 | 17:42
Foto simbol ( Imagine de Couleur de la Pixabay )

Deși sunt protejați de lege, bujorii din Rezervaţia Naturală Troianu au început să dispară imediat cum au înflorit. Oamenii care vizitează locul îi rup pentru a îi duce acasă sau a îi vinde. 

Acesta este și cazul femeii din imaginile de mai jos, care a fost surprinsă,  în timp ce pleca acasă cu sacoşele pline de bujori. Chiar dacă e filmată de o trecătoare, femeia nu a părut deranjată. Şi-a aruncat sacoşele pline cu flori într-o maşina, care o aştepta la marginea drumului, şi s-a făcut nevăzută.

Citește și: Și-a înscenat un accident, dar a omis faptul că în zonă erau camere de filmat. Ce pedeapsă riscă femeia

Martoră: Ce aveţi în sacoşe? Nu vă e ruşine? Ce aveţi în scacoşe?

Femeie: Hai, mă, ţine aici!

Martoră: E rezervaţie aici! Vă dau la Poliţie!

Poliția s-a autosesizat după ce imaginile au ajuns în spațiul public și fac cercetări în acest caz.

Pădurea este protejată de lege

Pădurea Troianu (denumită de localnici „Cornetu”) este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală tip floristic și forestier) situată pe teritoriul administrativ al comunei Comuna Troianul, Teleorman (între satele Troianu și Vatra).

Ea a fost declarată rezervație naturală prin H.G. nr. 2151/2004, pentru protejarea bujorului românesc, specie endemică amenințată cu dipariția. Rezervația are o suprafață de 71 hectare, fiind atribuită în custodie Direcției Silvice Alexandria.

Bujorul românesc (Paeonia peregrina Mill. var. romanica) este o specie de bujor din familia Paeonia prezentă în pădurile de câmpie sau la marginea acestora, în Dobrogea, Muntenia și sudul Moldovei.

Floarea roșie are petale mai puține decât bujorul de grădină. Are o istorie fascinată care pleacă dinaintea erei glaciare. Specialiştii o numesc floare relict glaciar şi o consideră o ”supravieţuitoare” având în vedere că a răzbit până în zilele de astăzi.

„Este o floare foarte rară şi veche. Bujorul românesc, cunoscut ca paeonia romanica peregrina, este o specie relict glaciar. A supravieţit tuturor glaciaţiunilor care s-au perindat peste Europa.

Putem spune că este de-a seamă cu crocodilii. Aşa cum au supravieţuit crocobilii erei glaciare, aşa este şi această specie de bujor ierboasă pe care o putem admira şi astăzi” , povestea Mircea Toma, pensionar, fost inginer al Ocolului Silvic Roşiorii de Vede, citat de Adevarul. 

Nu rata: Grav accident în Comana, județul Constanța. Mașină ruptă în două, șofer mort pe loc

 

 

This browser does not support the video element.