Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a marelui actor este critică + Ce au hotărât medicii în ”celula de criză”

Publicat: 08/05/2024 | 12:55

Starea de sănătate a lui Florin Piersic nu este deloc bună! Marele actor, care a suferit două operații, în interval de doar o săptămână, se află, acum, într-o stare comatoasă, iar medicii nu știu, cu exactitate, ce diagnostic să-i pună. CANCAN.RO are detaliile, dar și primele imagini cu titanul cinematografiei românești în momentul în care este scos pe targă, pentru un nou set de analize. Totul, în exclusivitate.

UPDATE 13:55 – Lui Florin Piersic i s-a făcut RMN-ul, după care marele actor a fost transferat la pavilionul 8 al Institutului ”Mihai Balș”.

––––––––––––––

Florin Piersic părea că traversează cu bine perioada de după cea de-a doua operație, pe care a suferit-o chiar în ziua de Paște, doar că situația s-ar fi agravat. Iar medicii nu-i pot pune un diagnostic cu exactitate, așa că s-a contituit ”celula de criză”, în care a fost luată decizia: marele actor a fost mutat într-un alt corp al Institului Matei Balș, pentru a efectua un RMN de urgență.

(CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU FLORIN PIERSIC, DUPĂ CE A FOST TRANSPORTAT LA MATEI BALȘ. MEDICII DIN BUCUREȘTI AU DAT DETALII DESPRE STAREA ACTORULUI: ”URMEAZĂ SĂ…”)

Florin Piersic a fost mutat într-un alt corp al Institutului, pentru a i se afectua, de urgență, un RMN

Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Ce se întâmpălă cu marele actor

CANCAN.RO are imagini tulburătoare cu Florin Piersic pe targă, învelit cu o pătură, în timp ce este directionat către corpul de clădire al spitalului unde va fi supus, de urgență, testului, în urma căruia medicii să-i poată pune diagnosticul exact.

Calvarul lui Florin Piersic avea să înceapă pe 29 aprilie, la Cluj, atunci când i s-a făcut rău pe scenă și a ajuns la spital. A fost operat la genunchi, la Spitalul Militar, ulterior, internat la Institutul Inimii. Însă,  chiar în prima zi de Paște, marele actor avea să mai suporte o intervenție chirurgicală.

Actorul în vârstă de 88 de ani părăsea, apoi, Institutul Inimii din Cluj-Napoca, cu elicopterul SMURD, fiind transferat la Institutul Matei Balș din Capitală. Se pare că familia lui Florin Piersic ar fi cerut acest transfer.

(NU RATA: FLORIN PIERSIC ESTE ÎN PERICOL ȘI TREBUIE DUS DE URGENȚĂ LA VIENA! SCANDAL URIAȘ DUPĂ CE A APĂRUT O IPOTEZĂ CONFORM CĂREIA MARELE ACTOR A LUAT O INFECȚIE NOSOCOMIALĂ)

Medicii nu știu cu exactitate ce diagnostic să-i pună lui Florin Piersic

Ce spune medicul care l-a operat pe Florin Piersic

Horia Roșianu, medicul care l-a operat pe marele actor, a oferit câteva informații despre procedura la care a fost supus Piersic. „Avem două mari categorii de dispozitive cardiace implantabile. Sunt stimulatoare cardiace, care sunt dispozitive anti bradicardice. Adică nu fac altceva decât să dea o frecvență cardiacă corespunzătoare în situațiile în care inima bate rar.

În situația în care inima bate repede, în tahiaritmii, avem vreo cinci clase de medicamente antiaritmice care pot interveni și pot reduce frecvența cardiacă sau restabili ritmul cardiac.

În situațiile în care inima bate rar, nu există medicamente de cură îndelungată care să facă din nou ca frecvența cardiacă să crească, singurele sunt stimulatoarele cardiace. Deci asta este meseria unui stimulator cardiac, să nu lase inima să evolueze cu o frecvență joasă.

Alături de stimulatoarele cardiace, cea de-a doua mare categorie de dispozitive cardiace electronice implantabile sunt defibrilatoarele, care fac tot oficiul unui stimulator cardiac supraveghind în permanență ritmul cardiac, au și capacitatea de a da șoc electric, de fapt sarcina primordială a unui defibrilator, de a opri o tahiartimie severă, amenințătoare de viață.

Stimulatoarele cardiace nu pot face așa ceva, dar ele fac foarte mult, la urma urmei, faptul că țin omul în viață, impunând o frecvență cardiacă optimă.

Implantarea aparatelor convenționale presupune introducerea în inimă a una, două sau trei sonde, sonde care sunt niște sârmulițe performante, izolate, cu o tehnologie deosebită la bază. Și care se introduc prin sistemul venos, adică prin vene, în inimă poziționate sub control radiologic. De regulă se implantează în regiunea subclaviculară stângă”, a dezvăluit reputatul medic, pentru romaniatv.net.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult