Este timpul pentru un scurt exercițiu pentru minte. Ne testăm abilitățile, iar astăzi o vom face prin deslușirea unei iluzii optice. Uneori tot ce contează, mai ales în cazul iluziilor optice, este să ai perspectiva potrivită pentru a vedea realitatea.
Iluziile optice îți pun la încercare abilitățile de observare și claritatea vizuală. Asemenea testelor de inteligență, acestea sunt un joc al creierului care necesită creativitate și abilități mari de observare. Mintea este exersată prin deslușirea iluziilor optice, astfel consolidându-se conexiunile dintre celulele creierului, crescând agilitatea mentală.
Așadar, iluzia optică propusă astăzi este una dintre cele mai greu de deslușit. Trebuie să te concentrezi bine și să ai claritate vizuală. În linii mari lucrurile sunt simple, tot ce trebuie să faci este să îți dai seama ce se ascunde în fotografia de mai jos. La prima vedere poate să pară că ne uităm chiar la curba pământului, însă realitatea este alta.
Privește atent imaginea de mai jos și încearcă să descrii ce se vede în fotografie. Atenție, așa cum spuneam, perspectiva este importantă.
Cei care au reușit să deslușească imaginea sunt felicitați și aplaudați. Pentru cei care încă mai caută răspunsul sugerăm să întoarcă fotografia pe lat. Dacă la prima vedere pare că în imagine este surprinsă curba pământului, în realitate este vorba despre linia orizontului. Rotiți imaginea și devine clar că vă uitați la o fotografie a unui peisaj urban la apus.
(CITEȘTE ȘI: ILUZIE OPTICĂ VIRALĂ | GĂSIȚI VULPEA INFILTRATĂ PRINTRE URȘI!)
De-a lungul timpului, specialiștii au făcut diverse teorii prin care au descoperit ce înseamnă o iluzie, de fapt, și cum o percepe creierul uman.
Iluziile optice sunt erori ale percepției vizuale, discrepanțe între stimulii vizuali din realitate și ceea ce vedem noi;
Creierul nostru încearcă să prevadă viitorul;
Iluziile optice spațiale țin de constanța trăsăturilor stimulilor vizuali;
Iluziile vizuale pot apărea din cauza unei erori de estimare, mai ales când e vorba de forme și mărimi.