Iluzie optică virală | Numai un ochi ager vede lupul din poză în doar 7 secunde
Este marți și este timpul pentru un scurt exercițiu pentru minte. Ne testăm abilitățile, iar astăzi o să o facem prin deslușirea unei iluzii optice. Tot ce trebuie să faci este să privești atent și să găsești lupul din această imagine. Testul propus nu este neapărat unul simplu, iar puțini sunt cei care reușesc să sesizeze animalul într-un timp relativ scurt. Doar geniile o pot face în câteva secunde.
Iluziile optice îți pun la încercare abilitățile de observare și claritatea vizuală. Asemenea testelor de inteligență, acestea sunt un joc al creierului care necesită creativitate și abilități mari de observare. Mintea este exersată prin deslușirea iluziilor optice, astfel consolidându-se conexiunile dintre celulele creierului și crescând agilitatea mentală.
(CITEȘTE ȘI: Test de inteligență | Numai oamenii cu IQ peste 110 pot rezolva exercițiul în doar 7 secunde)
Iluzie optică virală
Așadar, testul propus astăzi vine din zona iluziilor optice și este unul destul de greu de deslușit. Iar pentru a o face trebuie să te concentrezi bine și să ai claritate vizuală. În linii mari lucrurile sunt simple: în imaginea prezentată stă ascuns destul de bine un lup. Tot ce trebuie să faci este să îți dai seama unde este poziționat acesta. Și timpul în care ai găsit animalul camuflat este relevant. Se pare că doar geniile reușesc să ofere răspunsul corect în doar câteva secunde.
Cei care au reușit deja să identifice locul în care stă ascuns lupul sunt felicitați și aplaudați. Pentru cei care încă nu au reușit să deslușească iluzia optică o să simplificăm puțin lucrurile. Oferim un indiciu și spunem că animalul se regăsește în partea stângă a imaginii, în plan secund.
Dacă nici până acum nu ați reușit să identificați locul în care stă camuflat lupul, o să deslușim misterul și o să indicăm exact răspunsul. Mai exact, animalul este poziționat în partea stângă, după al doilea copac din imagine.
Ce înseamnă, de fapt, iluziile optice
De-a lungul timpului, specialiștii au făcut diverse teorii prin care au descoperit ce înseamnă o iluzie, de fapt, și cum o percepe creierul uman.
- Iluziile optice sunt erori ale percepției vizuale, discrepanțe între stimulii vizuali din realitate și ceea ce vedem noi;
- Creierul nostru încearcă să prevadă viitorul;
- Iluziile optice spațiale țin de constanța trăsăturilor stimulilor vizuali;
- Iluziile vizuale pot apărea din cauza unei erori de estimare, mai ales când e vorba de forme și mărimi.
(VEZI ȘI: Test IQ exclusiv pentru genii | Mutați un singur chibrit, pentru a corecta 81 + 6 = 1)