Iluzie optică de duminică | Găseşte animalul ascuns în această imagine în doar 15 secunde şi poţi spune că ai un IQ de geniu

Publicat: 12/02/2023 | 13:03

Este duminică și este timpul pentru un scurt exercițiu pentru minte. Ne testăm abilitățile și astăzi o vom face prin deslușirea unei iluzii optice. Tot ce trebuie să faci este să găsești animalul ascuns în imagine. Testul nu este unul simplu, iar dacă reușești să identifici animalul în mai puțini de 15 secunde se pare că ai un IQ de geniu.

Iluziile optice îți pun la încercare abilitățile de observare și claritatea vizuală. Asemenea testelor de inteligență, acestea sunt un joc al creierului care necesită creativitate și abilități mari de observare. Mintea este exersată prin deslușirea iluziilor optice, astfel consolidându-se conexiunile dintre celulele creierului și crescând agilitatea mentală.

Ce animal se ascunde în imagine?

Așadar, iluzia optică propusă astăzi este una dintre cele mai greu de deslușit. Trebuie să te concentrezi bine și să ai claritate vizuală. În linii mari lucrurile sunt simple: în imaginea de mai jos se ascunde un animal. Tot ce trebuie să faci este să îți dai seama despre ce animal este vorba. Și timpul în care ai găsit răspunsul este relevant. Se spune că doar geniile reușesc să ofere răspunsul corect în mai puțin de 15 secunde.

Cei care au reușit deja să identifice răspunsul corect sunt felicitați și aplaudați. Pentru cei care încă nu au reușit să deslușească imaginea o să simplificăm puțin lucrurile. Oferim un indiciu și spunem că animalul ce trebuie identificat vine din pădure. Așadar, animalul ce stă ascuns în imagine este un urs.

(CITEȘTE ȘI: ILUZIA OPTICĂ CE ÎŢI TESTEAZĂ IQ-UL | DOAR 3% POT DISTINGE UNDE ESTE ASCUNSĂ PĂLĂRIA ÎN ACEASTĂ IMAGINE)

Ce înseamnă, de fapt, iluziile optice

De-a lungul timpului, specialiștii au făcut diverse teorii prin care au descoperit ce înseamnă o iluzie, de fapt, și cum o percepe creierul uman.

  • Iluziile optice sunt erori ale percepției vizuale, discrepanțe între stimulii vizuali din realitate și ceea ce vedem noi;
  • Creierul nostru încearcă să prevadă viitorul;
  • Iluziile optice spațiale țin de constanța trăsăturilor stimulilor vizuali;
  • Iluziile vizuale pot apărea din cauza unei erori de estimare, mai ales când e vorba de forme și mărimi

(VEZI ȘI: ILUZIA OPTICĂ CE A „PĂCĂLIT” 2 MILIOANE DE OAMENI. CÂTE PUNCTE NEGRE VEDEŢI ÎN IMAGINE?)