Această iluzie optică a devenit virală. Uită-te cu atenție și spune ce vezi prima dată când te uiți această imagine. Vei afla totul despre subconștientul tău. Încearcă să rezolvi acest test de personalitate.
Trebuie, însă, să precizăm că acest test nu are validitate dovedită sau rigoare științifică. Sunt pur și simplu orientative. Dacă vrei să afli mai multe despre personalitatea și subconștientul tău, îți recomandăm să mergi la un specialist.
Dar să revenim la testul cu pricina. Fiecare persoană, în funcție de personalitate, va vedea forme sau figuri diferite. Uită-te cu atenție la imagine și spune ce vezi prima dată. Trebuie doar să răspunzi sincer!
Bătrân
Dacă ai văzut repede această figură, înseamnă că ești o persoană foarte înțelegătoare. De asemenea, de obicei nu judeci pe nimeni și cauți să te pui în locul celorlalți. Impresionezi cu inteligența ta și cu cunoștințele tale extinse despre lume. În ciuda faptului că ai abilități grozave, preferi să treci neobservat și să nu te lauzi cu ceea ce știi. Ai o intuiție mare și faci foarte puține greșeli, pentru că mereu bănuiești când te minte cineva. Familia ta? Crezi că este tot ce ai.
(VEZI AICI: ILUZIA OPTICĂ SPECTACULOASĂ CARE ÎŢI SPUNE DACĂ EŞTI FERICIT SAU NU. RĂSPUNDE SINCER: CE VEZI ÎN IMAGINE?)
Câine
Dacă ai văzut acest animal, înseamnă că ești o persoană loială și dedicată în tot ceea ce faci. Cunoști care este scopul tău în viață și faci întotdeauna tot ce este posibil pentru a-ți atinge obiectivele. Când ceva îți intră în cap, este foarte greu să-ți iasă și să te facă să te răzgândești. Urăști să vezi oamenii pe care îi iubești suferind și simți nevoia să îi protejezi constant. Bunătatea ta te face să te remarci în fața celorlalți.
Ochii adună informații, iar creierul le procesează. Cu toate acestea, iluziile optice sunt prelucrate diferit. Există mai multe tipuri de iluzii optice printre care: cele cognitive (rezultatul interferenţei inconştiente) sau cele psihologice care reprezintă efectul stimulării excesive de un anumit tip (poziție, culoare, luminozitate, etc).
Iluziile cognitive apar la interacțiunea diverselor idei predefinite privind lumea exterioară și care conduc la așa-numita “deducție inconștientă”. Sunt cele mai interesante și mai bine cunoscute. Nu au o cauză fiziologică, acționează la nivelul interpretării vizuale, al ipotezelor preconcepute.