Iluzie optică | Câte culori vezi când te uiți la această imagine? Spirala care le dă bătăi de cap multora
Dragă cititorule, pentru astăzi, ți-am pregătit un test de inteligență, sub formă de iluzie optică. Privește atent imaginea și spune-ne câte culori are, de fapt, spirala. Doar cei mai inteligenți vor putea să găsească rezolvarea.
Testele de inteligență sunt adesea utilizate de psihologi pentru a vedea care este nivelul de coeficient IQ al unei persoane. În zilele noastre, multe dintre acestea sunt disponibile gratuit pe internet, dub formă de iluzii optice, imagini, galerii foto, șiruri de numere și multe altele.
Iluziile optice sunt create prin colecții de imagini multiple. O imagine individuală este ușor de văzut, dar atunci când este împreunată cu altele, efectul este total diferit. Acest lucru se realizează prin ceea ce este cunoscut sub numele de „fenomene de completare”. Când ochiul trimite informații vizuale către creier, creierul alege pe ce părți să se concentreze. În funcție de focalizare, pot fi văzute diferite straturi ale imaginii.
Pentru a răspunde corect la testul de astăzi, încearcă să spui câte culori sunt în fotografie. Răspunsul corect ți-l vom da noi după aceea. (VEZI ȘI: Iluzie optică virală | Găsiți tigrul ascuns printre acești câini! Dacă îl vezi în 16 secunde, ești un geniu!)
Timpul a expirat! Câte culori sunt, de fapt, în spirală
Dacă ai fost extrem de perspicace, ai putut observa că în imagine sunt, de fapt, doar culorile roz, verde și albastru, sau măcar așa pare. Dacă eliminăm spiralele roz, vom rămâne doar cu verde. Cum este posibil? Ilizia optică creează mai multe culori prin mecanismele de receptare ale ochiului uman, date de celulele cu conuri. Acestea se ocupă de vederea cromatică diurnă.
Aceasta a fost o iluzie optică psihologică, cea mai complexă dintre toate, care răspunde la suprastimularea simțurilor creierului. La prima vedere, o figură bidimensională arată ca și cum ar fi tridimensională. Asta pentru că creierul interpretează imediat că este așa. După investigații suplimentare, creierul își dă seama ce vede de fapt ochiul. Imaginea în cauză nu există în natură. (NU RATA: Cea mai tare iluzie optică din lume! Ce se întâmplă dacă priveşti această imagine? Efectul durează câteva secunde bune)