Iluzia optică de weekend | Doar geniile văd ce vedetă se ascunde în spatele acestei imagini!

Publicat: 20/08/2022 | 09:59

Provocările vizuale sunt hobby-urile perfecte pentru antrenamentul creierului și dezvoltarea abilităților de percepție și concentrare, precum și ideale pentru eliberarea stresului și pentru a petrece un timp distractiv și distractiv în timpul liber. CANCAN vă prezintă un test simplu, dintr-o iluzie optică trebuie să vezi doar ce  vedetă se ascunde în spatele acestei imagini!

Răspuns:

Ce înseamnă nivelul IQ-ului?

Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în 1905 de psihologul francez Alfred Binet (1857 – 1911). Multă vreme, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psiholog pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Acesta a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

CITEŞTE ŞI: ILUZIA OPTICĂ REVELATOARE A PERSONALITĂŢII. SPUNE CE VEZI PRIMA DATĂ ÎN ACEASTĂ IMAGINE, CA SĂ AFLI CE FEL DE OM EŞTI

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie.

Nivelul IQ-ului peste 140

Persoane care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.

Nivelul IQ-ului 131 – 140

Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.

CITEȘTE ȘI: TEST | CE VEZI PRIMA DATĂ ÎN ACEASTĂ ILUZIE OPTICĂ DEZVĂLUIE CARE E SLĂBICIUNEA TA SECRETĂ ÎN DRAGOSTE

Nivelul IQ-ului 121 – 130

Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea pot finaliza studii universitare cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare. Persoanele cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.

Nivelul IQ-ului 111 – 120

Este inteligenţa peste medie. Aproximativ 12% din populația are aceste valori de IQ.

Nivelul IQ-ului 101 – 110

Valorile IQ dintre 101 şi 110 sunt considerate cele medii și reprezintă 25% din populaţie.

Nivelul IQ-ului 91 – 100

Valorile IQ-ului dintre 91 şi 100 sunt considerate cele de inteligenţa medie. Aceste valori de IQ reprezintă 25% din populaţie.

Nivelul IQ-ului 81 – 90

Persoane cu valorile IQ-ului dintre 81 şi 90 pot absolvi şcoala elementară şi se afirmă cu succes în meserii şi profesii manuale. Este inteligenţa uşor sub medie. Reprezintă 10% din populaţie.

Nivelul IQ-ului 71 – 80

Este cazul de gradul inferior de deficienţa mintală. Persoane cu valorile acestea au probleme cu studiu la şcoală elementrară dar pot absolvi fără probleme şcoala specială. Persoanele acestea reprezintă o zecime din populaţie.

IQ-ul mediu al unei persoane este 100

Coeficientul de inteligență – IQ – este un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară inteligența. IQ-ul mediu al unei persoane este de 100. Cel mai mare IQ a depășit pragul de 240. Primele teste psihometrice au apărut la începutul secolului XX, iar cel care le-a pus la punct a fost Alfred Binet