Analistul politic Ilie Șerbănescu a fost surprins de paparazzii CANCAN.RO în ipostaze cu care orice om s-ar mândri. Duce punga de gunoi, nimic special aici, doar că nu o aruncă la coș aiurea. Reciclează! Zilele trecute s-a petrecut ”acțiunea”, când punga lui Ilie Șerbănescu a fost luată din locuință și dusă, de toarte, către ghenă.
Fostul ministru a avut câteva zeci de metri de parcurs, dar nu a fost deloc un impediment. Ajuns la locul de colectare a gunoiului, Ilie Șerbănescu a început să scoată din pungă ce era de aruncat. Le-a pus pe căprării, sticla la sticlă, hârtia la hârtie, plasticul la plastic. Operațiunea a fost de scurtă durată și, odată încheiată, analistul a făcut calea întoarsă.
(NU RATA: NUNTĂ ÎN FAMILIA FOSTULUI ȘEF AL FINANȚELOR. JUNIORUL A CERUT-O PE MANECHINĂ)
Ilie Șerbănescu, economist de profesie, avea să povestească, în emisiunea ”Dosare de presă”, de pe evz.ro, cum a fost pentru el perioada în care conducea Ministerul Reformei. Și cum avea să-și dea demisia din guvernul condus de Victor Ciorbea. El avea să dezvăluie cum a condus un minister format doar din trei persoane.
„La un moment dat, printr-un accident al istoriei, am fost și eu, pentru două luni jumate, ministru. În Guvernul Ciorbea. Două luni jumate. Atâta a durat. Eram unul dintre cei 15.000 de specialiști. Nu-i o bășcălie, dar asta e. 15.000 nu au fost, dar eram vreo doi, Daniel Dăianu și cu mine, băgați pe algoritmul tehnocrați.
Eu am fost repartizat la Reformă. Reforma era o iluzie. În primul rând, că ce era considerat un minister nu era un minister. Era un Consiliu de Reformă, care avea trei salariați. Șeful Consiliului de Reformă, care era și ministru, adică eu, secretara lui și cu directorul de Cabinet. Vorbesc serios. Trei oameni.
Structura nu era ordonator de credite, adică nu avea niciun ban pe mână. Iar salariile ni le luam de la Secretariatul General al Guvernului”, a dezvăluit cel care avea să-i prezinte demisia lui Victor Ciorbea. A redevenit apoi analist economic și publicist.
Ilie Șerbănescu a absolvit Academia de Studii Economice din București. Este doctor în economie (doctorat obținut în 1978) și vicepreședinte al Societății Române de Economie. Avea să se dedice politicii, dar pentru puțin timp, în Guvernul Ciorbea. A rămas în această sferă ca analist.
(CITEȘTE ȘI: SE CONTUREAZĂ UN NOU CUPLU ÎN POLITICĂ?! AM AFLAT CUM S-AU APROPIAT CEI DOI TINERI DEPUTAȚI)
Ilie Șerbănescu a scris numeroase cărți: „Corporațiile transnaționale” (1978), „Terra portret în alb-negru” (1980), „Reforma economică în România: jumătățile de măsură dublează costurile sociale” (1994), „Manifestul partidului imobilist” (1996), „România, o colonie la marginea Europei” (2016) ori „Colonialismul actual și colonia sa România” (2018). Sub semnătura lui mai stau și peste 600 de articole și studii asupra reformei postdecembriste din România.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.