MasterChef România a debutat pe micile ecrane în 2012, bucurându-se de un succes imens. Prezentatorul show-ului culinar era Răzvan Fodor, iar juriul era format din Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea. Emisiunea de la Pro TV a avut 7 sezoane, fiind un început bun în carieră pentru mulți români pasionați de gătit. Primul câștigător al producției a fost Petru Buiucă, care a plecat acasă cu un cec de 50.000 de euro. Ce schimbări au mai avut loc în viața bucătarului, la 11 ani de la sfârșitul sezonului care l-a consacrat în spațiul public?
Petru Buiucă avea 23 de ani pe vremea când era desemnat primul MasterChef al României. La o vârstă fragedă și la început de drum în arta culinară, acesta i-a impresionat pe cei trei jurați de la acea vreme: Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Petru a învins-o pe Mimi Nicolae în Marea Finală a show-ului de la Pro TV, câștigând astfel cecul în valoare de 50.000 de euro, pus la bătaie de șefii postului. Pe lângă titlul de mare chef, cecul imens, acesta s-a ales și cu o comunitate numeroasă de oameni care l-au apreciat și l-au urmărit pentru felul lui de a fi.
„Când m-am înscris la MasterChef voiam doar să văd cât de bun sunt. Acum mi-am depășit toate așteptările. Sunt mult peste ceea ce credeam că pot să fiu. Și sunt uimit! Am fost susținut de oameni super buni și asta m-a ajutat. Este un vis care sper să continue. Nu mă las! Muncesc! Și visez în continuare!”, spunea atunci când s-a înscris în competiția culinară. La acea vreme, el lucra ca office manager în cadrul unui birou de arhitectură.
La scurt timp de la câștigarea premiului cel mare, Petru Buiucă și-a deschis primul studio de gătit alături de alți foști colegi din emisiune. Au clădit Hot Cooking Studio, unde ofereau cursuri de gătit celor pasionați. Afacerea a funcționat câțiva ani buni, însă Petru a ales să renunțe. Cu timpul, au avut loc numeroase schimbări în viața lui, atât în cea profesională, cât și-n cea personală.
În 2016, câștigătorul MasterChef România și-a făcut propria afacere, unde oferea consultanță referitoare la meniuri și locurile ideale pentru diverse petreceri. În 2017, a pus lacătul și a închis acest proiect. Petru s-a retras ușor din lumina reflectoarelor și toți cei care l-au susținut în emisiune, n-au mai auzit multe lucruri despre el.
În anul 2017, tânărul ajunsese să lucreze într-o companie, unde a avut diverse funcții: Balkans Supply Chain Manager, Customer Supply Chain Planning Manager și Customer Supply Chain Manager. Apoi, acesta a devenit Customer Supply Chain Senior Manager în cadrul firmei respective. Ce-i drept, nu se mai știu prea multe detalii despre cariera primului câștigător MasterChef România, căci acesta a stat departe de ochii curioșilor.