Idei de preparate culinare pe care le poți consuma în timpul Postului Paștelui. Ce ai voie să mănânci și ce nu
Acum, în perioada postului, o mulțime de persoane se întreabă care sunt, de fapt, produsele pe care ar trebui să le consume și care sunt cele pe care ar trebui să le evite. Astfel venim în ajutorul credincioșilor care se pregătesc pentru Paște și le oferim posibilitatea de a încerca diferite preparate culinare de-a lungul următoarelor săptămâni.
Cu siguranță cei care țin post știu că nu au posibilitatea de a consuma niciun produs pe bază de carne. De asemenea, ouăle și lactatele sunt interzise, iar peștele poate fi mâncat numai în zilele în care este dezlegare. Iată cu ce poți înlocui un mic dejun copios sau un prânz pe toată perioada Postului Paștelui.
VEZI ȘI: Ce nu trebuie să faci în Postul Paștelui. Regulile pe care să le respecți în cele 40 de zile
Ce poți mânca în Postul Paștelui
Prima masă a zilei este extrem de importantă, deoarece îți poate oferi energia de care ai nevoie pe parcursul primei jumătăți din zi. Astfel, trebuie să alegi cu grijă alimentele pe care le consumi, în așa fel încât să nu încalci regulile impuse de post și să ai și un aport potrivit de carbohidrați. Iată 10 idei de mic dejun în perioada postului:
- Terci din ovăz cu fructe și miere;
- Salată din legume proaspete și tofu;
- Pâine prăjită cu pastă de hummus;
- Smoothie din fructe și legume;
- Omletă din tofu;
- Pastă de avocado;
- Bruschete cu roșii;
- Zacuscă cu boabe de fasole;
- Salată de fructe cu semințe;
- Burrito cu tofu.
Pe lângă micul dejun, credincioșii au nevoie și de un prânz pe măsură, motiv pentru care pot opta adesea pentru tocănițele cu legume, ciorbele cu legume, supele cu găluști sau alte astfel de preparate. Deși poate părea o perioadă destul de grea pentru unele persoane, s-a dovedit faptul că postul este una dintre cele mai bune metode de a trece printr-o detoxifiere. Salatele și băuturile bazate pe fructe stoarse îți aduc aportul necesar de vitamine și minerale de care ai nevoie.