Iată când se despodobește bradul de Crăciun! Există reguli de care trebuie să ții cont
Împodobirea bradului de Crăciun este un moment cu o mare încărcătură emoțională. Dar despre despodobirea bradului se vorbește, în general, foarte puțin. Mulți oameni abordează cu o oarecare indiferență acest moment, considerând că este mult mai important să așezi globurile în brad, nu să le iei pentru a le pune deoparte, pentru anul viitor.
Există două situaţii pe care trebuie să le avem în vedere. În cazul în care alegi să ai un brad natural în casă, atunci trebuie să ştii că îl poţi despodobi mai devreme de 7 ianuarie, deoarece se usucă şi îi cad acele.
Dacă ai unul artificial, bradul trebuie să fie ţinut până după 7 ianuarie, după Sfântul Ioan Botezătorul. Această tradiţie este respectată de foarte mulţi oameni în prezent.
CITEȘTE ȘI: SUPER-PONTURI! CUM SĂ-ȚI DECOREZI BRADUL DE CRĂCIUN CA SĂ FIE REALMENTE CEL MAI FRUMOS!
Brazii artificiali nu sunt ecologici
Brazii artificiali sunt făcuţi din aşa numita clorură de polivinil, adică PVC-ul pe care îl cunoaştem cu toţii. Acesta este un produs petrolier şi poate conţine plumb şi alte substanţe dăunătoare, atrage atenţia National Geographic. Mai mult, potrivit unui studiu american, circa 80% dintre brazii artificiali sunt produşi în China.
Care este legătura? Este simplu – în China, mare parte din electricitatea necesară inclusiv la fabricarea brazilor de plastic este produsă din cărbune, una dintre cele mai poluante moduri de obţinere de energie. Apoi, brazii trebuie transportaţi. Asta se face cu ajutorul vapoarelor, care consumă combsutibil şi poluează la rândul lor. Un argument în favoarea bradului artificial este că acesta poate fi refolosit.
Însă un alt studiu arată că, în mediu, o familie foloseşte acelaşi brad artificial doar cinci ani, după care îl schimbă. În schimb, arată National Geographic, cumpărând un brad natural, americanii, de pildă, susţin o industrie care oferă 100.000 de locuri de muncă. Pe lânga asta, există mari avantaje ecologice. Luând exemplul Americii, se arată că în cele 12.000 de pepiniere cresc 400 de milioane de brazi. Ceea ce înseamnă că sunt mai mulţi brazi decât populaţia SUA. Calculele arată că, la fiecare brad tăiat şi vândut, alţi nouă sunt lăsaţi să crească în pepiniere, ajutând la purificare aerului.
Deşi pare greu de crezut, brazi artificiali consumă mai multă apă decât cei reali. Cum e posibil? Trebuie să ne gândim la câtă apă foloseşte fabrica de brazi din China în procesul de producţie, să adunăm apa folosită de fabrica de PVC şi apa folosită la extragerea petrolului.
CITEȘTE ȘI: CE TREBUIE SĂ AȘEZI ÎN BRAD DACĂ VREI SĂ AI DRAGOSTE ȘI NOROC