Hotărâre scandaloasă luată de Curtea de Apel București, cea mai mare eroare judiciară. Noua găselniță a judecătorilor
O hotărâre scandaloasă luată de Curtea de Apel București, cea mai mare eroare judiciară din ultimii 30 de ani, a stârnit discuții interminabile. În rândurile de mai jos, descoperiți numeroase informații despre noua găselniță a judecătorilor. Iar în spatele acestei situații delicate se află un controversat magistrat.
Hotărâre scandaloasă luată de Curtea de Apel București, cea mai mare eroare judiciară
Judecătorul Corneliu Ion-Tudoran a inventat o așa-zisă donație în dosarul “Băneasa” ca să justifice decizia scandaloasă de confiscare a terenurilor și clădirilor din cel mai mare complex comercial din România. Se pare că este vorba despre un document închipuit, o așa-zisă donație a prințesei Maria Bibescu către statul român. În urma unor investigații realizate de jurnaliștii Cătălin Antohe și Sorin Ghica s-a aflat că donația invocată de judecătorul Tudoran ca să justifice sentința aberantă din dosarul privind latura civilă a procesului penal nu există, relatează publicația Cetățeanul.net.
În dosarul “Băneasa”, în care afaceristul Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare, judecat la Curtea de Apel București, nu s-a depus niciun document în acest sens. Mai mult, nici procurorii DNA nu au auzit vreodată de așa ceva.
“Terenurile (n.r.: din Băneasa), în mod expres, au avut o anumită afectaţiune (…) conform contractului de donaţie cu afectaţiune încheiat între Statul român şi Maria Bibescu. (…). Având în vedere că donaţia făcută către Statul român prevedea, în mod expres interdicţia ca terenul respectiv să nu poată fi înstrăinat – în tot sau în parte – să nu poată fi adus ca şi contribuţie în natură la constituirea vreunei persoane juridice, să nu poată fi schimbat sau folosit în alte scopuri (…).
Încălcarea acestor condiţii are drept consecinţă revocarea donaţiei. În situaţia în care s-ar proceda la schimbarea naturii juridice a bunului, aceasta ar avea ca şi consecinţă revocarea donaţiei şi revenirea obiectului donat în proprietatea donatorilor sau a moştenitorilor acestora”, se arată în sentința judecătorului Curții de Apel București, potrivit sursei citată mai sus.
Nu rata: Controversatul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, proprietar “ascuns” al unei vile de… 1,2 milioane de euro
Mai mult, nici în rechizitoriul DNA nu se face referire la vreo donație făcută statului român de Maria Bibescu, cunoscută drept contesa de Montesquieu. În urma cercetărilor făcute de jurnaliștii Cătălin Antohe și Sorin Ghica s-a constatat că toate terenurile din Băneasa au fost expropriate de statul român și nicidecum primite ca donație.
Citește și: Cazul “Băneasa”! Cum și-a făcut jocul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, după ce a demisionat din magistratură!
Ziarul Cetățeanul a obținut dovada că terenurile Universității de Agronomie din nordul Capitalei confiscate prin sentința judecătorului Ion-Tudoran au fost expropriate. Iată ce am descoperit. Moșia Băneasa a făcut parte din zestrea Marițicăi Văcărescu, la căsătoria cu domnitorul Gheorghe D. Bibescu, și a revenit în 1865 fiicei lor Maria Bibescu la căsătoria cu contele Marie Anatole Odon de Montesquieu Fezensac (decedat în 1882).
Prințesa Bibescu, cum o denumește judecătorul Corneliu Ion-Tudoran, a preluat prin căsătorie numele și cetățenia soțului, pierzând în același timp cetățenia română. Contesa Maria de Montesquieu, fostă Bibescu, și-a dus viața în Franța, exploatând moșiile din România doar prin intermediul unor administratori.
Puteți afla mai multe despre ampla anchetă făcută pe acest subiect de pe cetateanul.net.