Horia Virlan are sfaturi utile pentru aceasta toamna! Vezi ce ingrediente de baza trebuie sa folosesti pentru conserve

De: Cancan
Publicat: 13/09/2012 | 00:00

Cei pasionati de gastronomie trebuie sa se aprovizioneze cu cateva ingrediente esentiale. „Vara aceasta a fost una calduroasa, iar acest fapt a grabit coacerea mai devreme a legumelor si fructelor. Prin urmare, cei care obisnuiesc sa puna conserve pentru perioada rece ar trebui sa-si procure deja legumele pentru zacusca, si anume: gogasarii, vinetele, ceapa, rosiile si ardeii grasi. Pot sa cumpere si rosiile pentru suc sau bulion, prunele pentru gem si chiar castraveti pentru murat”, a explicat Horia Virlan pentru PRO TV Magazin.

Un ingredient foarte important pentru conservarea fructelor si legumelor este sarea. „In afara ingredientelor de baza, acestia trebuie sa-si faca rost de sare de calitate pentru conserve. Eu mai cumpar de la munte, din zona Buzaului, sare fara iod, de salina, aceasta fiind ideala pentru muraturi. In afara sarii, gospodinele trebuie sa se pregateasca cu marar uscat, cimbru uscat, ardei iute uscat, etc”, a marturisit Virlan.