Hai noroc! Afla totul despre SPA-urile si tratamentele de infrumusetare cu bere
Descopera tot ce-ti doreai sa stii despre aceste tratamente neconventionale, afla mai multe despre efectele lor si, mai ales, raspunsul la intrebarea: functioneaza cu adevarat?
O idee straveche
Frumusetea pe baza de alcool nu e nicidecum o descoperire noua, ci doar o readucere in atentie a unui vechi obicei. Femeile din Egipt si Roma antica foloseau ingrediente din bere (in special drojdia) pentru ritualurile zilnice de frumusete, pentru a face pielea mai catifelata si a diminua petele. Inspirati de intelepciunea anticilor, creatorii produselor de ingrijire moderne au introdus cateva din componente in creme si lotiuni anti-acneice, sustinand ca acetea ajuta si la mentinerea unui pH sanatos.
Ce sunt SPA-urile pe baza de bere?
Aceste centre de infrumusetare si relaxare au devenit populare in tari precum Austria, Cehia si Germania in ultimii ani. Majoritatea se regasesc chiar in incinta sau in apropierea berariilor cu traditie. Vizitatoarele se pot rasfata cu bai reconfortante, tratamente faciale, impachetari si masaje in timp ce savureaza o bere cu prietenele.
Beneficii cu spuma
Specialistul ceh dr. Roman Vokaty sustine ca baile cu bere au efecte curative asupra tenului si parului, ajuta la detensionarea muschilor si a incheieturilor si au un impact pozitiv asupra sistemului imunitar.
Cum functioneaza, mai exact?
Pentru a pune la cale o baie terapeutica si relaxanta cu bere, personalul de la SPA-uri foloseste drojdie din bautura, un mix de ierburi uscate si apa minerala, incalzita la 93 de grade. Cand apa ajunge la o temperatura OK pentru imbaiere, este adaugat soiul de bere reprezentativ pentru acel SPA. O baie cu bere dureaza 20-25 de minute, dupa care clienta este infasurata in cearsafuri calde. Acest procedeu permite epidermei sa absoarba toate substantele benefice din amestec, efectul fiind unul de detoxifiere si catifelare a pielii.
Sunt eficiente baile cu bere?
Adeptii acestor tratamente neobisnuite sustin ca fiecare ingredient are un scop bine definit. Apa calda face porii sa se deschida, ajuta la eliminarea toxinelor si stimuleaza circulatia. Hameiul exfoliaza pielea, indepartand stratul superficial de celule moarte. Ingredientele active din drojdia de bere contribuie la purificarea si regenerarea, precum si hidratarea epidermei. Unii specialisti considera ca drojdia de bere ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si diminueaza problemele cu acneea prin incetinirea productiei de sebum si indepartarea bacteriilor care cauzeaza cosuri. Apa calda, plina de minerale, e benefica pentru organism, per total, si confera relaxare deplina.
Poti incerca asta acasa?
Nu e o idee prea buna sa experimentezi o baie cu bere in cada personala. Doar nu aveai de gand sa cumperi o lada cu bere si sa o torni inauntru! Poti, insa, simti o parte din beneficiile infrumusetarii cu bere preparandu-ti o masca simpla. Iata de ce ai nevoie: o lingura din berea ta favorita, o lingura de iaurt simplu, o lingura de ulei de masline, un albus de ou, o lingura de suc de lamaie si o lingura de extract de migdale.
– Amesteca bine pana ce ingredientele se omogenizeaza- Umezeste-ti fata cu apa calduta si aplica masca- Las-o sa se usuce vreme de 15 minute si apoi clateste cu apa calda- Incheie ritualul cu o clatire a chipului cu apa rece, apoi priveste-te in oglinda si vei observa o stralucire noua a tenului tau, datorata berii. Noroc si… frumusete maxima!